Sosyal Medya

Güncel

ABD'den yeni uyarı! 'O yerlerden uzak durun'

ABD Dışişleri Bakanlığı, Ortaköy'deki terör saldırısı sonrasında bir açıklama yaparak Türkiye'deki vatandaşlarını uyardı.



Ä°stanbul Ortaköy'de gerçekleÅŸtirilen ve 39 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi terör saldırısı sonrası bir açıklama yayımlayan ABD DışiÅŸleri Bakanlığı, "Ä°stanbul Ortaköy’deki gece kulübünde ateÅŸ açıldığı yönünde haberler alınmaktadır. Çok sayıda kiÅŸinin öldüğü duyumu alınmıştır" satırlarına yer verdikten sonra vatandaÅŸlarını saldırının olduÄŸu bölgeden uzak durmaları konusunda uyardı.
 
Açıklamada ABD’nin Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu’nun “aşırıcı grupların Amerikan vatandaÅŸları ya da yabancıların yaÅŸadığı ya da sıkça uÄŸradığı yerlerde ÅŸiddetli saldırılarını sürdürdüğü” uyarısına da yer verilirken, Amerikan vatandaÅŸlarına özellikle Batılılar’ın, turistlerin ve yabancıların ziyaret ettiÄŸi kalabalık yer ve mekanlardan uzak durmaları tavsiye edildi. Bu mekanların yalnızca restoranlarla sınırlı olmadığı, ticaret merkezleri, ibadet yerleri ve ulaÅŸtırma noktaları da olduÄŸu belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.