Sosyal Medya

Güncel

Osman Gazi köprüsündeki indirim sevincini kursakta bırakan haber: Boğaz köprülerine %48 zam!

Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 1 Ocak 2017’den itibaren otoyolları geçişleri yüzde 15, Boğaz köprüleri geçişlere ise yüzde 48 oranında arttırıldı.



Karayolları Genel Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada, yeni yılda otoyollar ve köprüücretlerinde yapılan düzenlemeyi kamuoyuyla paylaÅŸtı. Yapılan açıklama şöyle:  
 
"Daha ekonomik, güvenli ve daha kısa sürede ulaşım imkanı saÄŸlayan eriÅŸime kontrollü otoyolların; yapım, bakım ve iÅŸletme maliyetleri diÄŸer karayolu ulaşım sistemlerine göre daha yüksektir. BoÄŸaz köprülerine büyük bakım onarımın yapılması, işçilik ve malzeme fiyatlarındaki artışlar ve bakım-iÅŸletme maliyetindeki yükselmeler ve 2017’deki tahmini ÃœFE oranı da göz önüne alınarak, duyulan gereklilik üzerine ücretli hizmet veren otoyollarda 3 Ocak 2016’dan beri uygulanmakta olan geçiÅŸ ücretlerinde yeni bir düzenleme yapılmış, otoyol ücretleri ortalama yüzde 15, BoÄŸaz köprüleri geçiÅŸ oranı ise ortalama yüzde 48 oranında arttırılmıştır. Motosikletler 6. Sınıf HGS abonesi olmak ÅŸartıyla 1. Sınıf ücretin yarısı ile otoyol ve BoÄŸaz Köprüsü ücret toplama istasyonlarından geçiÅŸ yapmaya devam edecektir. Buna göre otoyollarda en yakın mesafe geçiÅŸ ücreti 2.25 TL, en uzak mesafe ücreti 20 TL, BoÄŸaz Köprüleri otomobil geçiÅŸ ücretleri ise 7 TL olarak belirlenmiÅŸtir" denildi.
 
Açıklamada BoÄŸaz köprülerinde araç sınıfına göre geçiÅŸ ücretlerinin Karayolları Genel Müdürlüğü’nün internet sitesi www.kgm.gov.tr adresinden ayrıntılı bir ÅŸekilde yer aldığı da belirtildi. 
 
Ä°STANBUL/DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.