Sosyal Medya

Güncel

İki Türk askerinin El Bab destanı

Terör örgütü DAEŞ, TSK’nın kuşatma altına aldığı ‘Kapı’ niteliğinde olan kritik El Bab bölgesini kaybetmemek için yoğun saldırılar gerçekleştiriyor.



GeçtiÄŸimiz günlerde terör örgütü DAEÅž’in özel kuvvet taburuna gerçekleÅŸtirdiÄŸi saldırı 2 askerin büyük fedakârlığı sayesinde püskürtüldü.
 
O gün El Bab'da yaşananlar bölgedeki kaynaklar tarafından sosyal medyada paylaşıldı;
 
Ä°ÅžTE PAYLAÅžILAN O YAZI
 
Dün akşam saatlerinde El Bab bir kahramanlık destanına sahne oldu. Bu destanının öne çıkan 2 kahramanı tankçı bir teğmen ve bir astsubay.
 
El Bab kuÅŸatmasındaki özel kuvvet taburunun bulunduÄŸu noktaya DAEÅž’li teröristler tarafından ÅŸimdiye kadarki en büyük intihar saldırısı düzenliyor.
 
DAEÅž’li teröristler, özel kuvvetler taburunun bulunduÄŸu noktaya çok sayıda BMP, zırhlı ve bombalı araçlarla intihar saldırısı düzenlemiÅŸ. Yaya canlı bombalar, bombalı araçlar ve zırhlı araçlar. Tabur komutanı “sayamadık bile” dedi. Saldırı baÅŸlayınca bizimkiler hemen pozisyon almaya baÅŸlamış.
 
DAEÅž’in çok sayıda terörist ve araç ile saldırısı karşısında, mevziisinden fırlayan bir M60 tankı hemen konum alıp ateÅŸe baÅŸlar. Tanka çıkar çıkmaz TOW (Yarı otomatik güdümlü tanksavar füze) isabet eder, fakat ateÅŸ etmeye devam eder.
 
KOMUTAN TERK ET EMRÄ° VERÄ°R
 
DAEÅž’in BMP ve bombalı araçlarını etkili bir ÅŸekilde vuran tank 2. defa isabet alınca tabur komutanı personele tankı terk etme emri verir.
 
Tabur komutanının "tankı terk edin" emrine tankta bulunan teğmen "komutanım biz bırakırsak arkanızdaki arkadaşlarımız sağ kalmaz" der ve emri reddeder.
 
ALEVLER İÇİNDEKİ TANKTAN MANUEL ATIŞ
2 defa vurulan M60 tankının personeli, atış kontrol sistemi devre dışı kalınca da pes etmemiş alevler içindeki tanktan bu defa manuel olarak ateş etmeye devam etmiş.
 
DAEÅž’li teröristler tarafından 3. defa vurulan M60 tankının personeli tank ateÅŸ edemez hale gelince yaralı olarak tahliye edilmiÅŸler.
 
Ä°lk tankın çalışamaz hale gelmesi ile ikinci M60 tankı devreye girerek DAEÅž’li teröristleri durdurmaya çalışır. Fakat o da isabet alır.
 
"TERK ETMEYECEĞİZ"
 
TOW füzesi ile vurulan 2. M60 takının komutanı astsubay "çıkmıyoruz, tank ateş ettiği sürece terk etmeyeceğiz" diyerek yaralı olarak ateşe devam eder.
 
Sonuç olarak DAEÅž’in El Bab'taki intihar saldırısı büyük bir fedakarlık gösteren kahraman MehmetçiÄŸin sayesinde ÅŸehit vermeden püskürtülür.
 
El Bab'ta kahramanca savaşan Mehmetçik sayesinde onlarca bombalı araç, canlı bomba ve zırhlı araç imha edildi, yüzden fazla terörist öldürüldü
 
Paylaşılan mesajın sonunda EL Bab’ta yaralanan askerlerin Türkiye’ye getirilerek tedavi altına alındığı bildirildi.
 
TSK'DAN DOĞRULAYAN AÇIKLAMA
 
Askeri kaynaklar, sosyal medyada, 29 Aralık 2016 tarihinde DEAÅž’ın bölgedeki unsurlara yaptığı çok büyük bir saldırı olayının, olayı bizzat yaÅŸayan birlik komutanı aÄŸzından aktarıldığı vurgulanarak, "Olay doÄŸrudur. Ancak DEAÅž terör örgütü kayıplarını net olarak görüntülünceye kadar sayı olarak paylaÅŸmıyoruz.
 
Çok sayıda DEAŞ teröristi etkisiz kılınmıştır ancak sayı konusunda TSK olarak net bir rakama veremiyoruz. Büyük bir hezimet ve beklemedikleri bir tepkiyle karşılaşmışlar ve yaşadıkları panik dolayısıyla en büyük kayıplarını vermişlerdir. Bilgisi olmayanlar için aşağıda olayın akış tarzı yer almaktadır" denildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.