Sosyal Medya

Güncel

Artık Syces-Picot değil, Erdoğan-Putin deklarasyonu geçerli bölgede - Abdurrahman Dilipak

FET֒cü subayların 15 Temmuz darbe girişiminden önce PKK/PYD yöneticileriyle İncirlik Üssü’nde buluştukları ortaya çıkmıştı.. Darbe günü FET֒cü subaylar NATO’nun kendilerini desteklediğini söylemiş diğer subaylara. ABD’nin organize ettiği buluşmaya Türkiye’nin NATO müttefiki birçok ülkeden temsilcileri de katılmış. Yani herkes işin içinde.



Bu arada; NATO’daki 2 subaydan biri FETÖ’cü imiÅŸ.. 15 Temmuz darbe giriÅŸiminin ardından yürütülen soruÅŸturmalarda NATO karargâhlarının FETÖ yuvası haline geldiÄŸi ortaya çıkmıştı. NATO’da görevli 237 Türk subayından 200’ü 15 Temmuzdan sonra kayıplara karıştı..

Peki, NATO’nun Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Orgeneral Curtis Scaparrotti, 15 Temmuz darbe giriÅŸiminin ardından yaptığı açıklamaya ne demeli. Türkiye’nin Brüksel’de görevli subayları görevden uzaklaÅŸtırmasının ittifakı “zayıflattığını” söylüyor. PiÅŸkinliÄŸe bakar mısınız? Ä°ttifakı zaafa uÄŸratan örgütün, ittifak üyelerinden birine yönelik darbe planının içinde olması deÄŸil, onların tesbit edilip görevden uzaklaÅŸtırılması ittifakı zaafa uÄŸratıyor..

Türkiye; NATO’nun tavrını ittifak ahlakına ve namusuna karşı bir zaaf olarak görürken, FETÖ’cüler, NATO’nun kendilerini sattığını, kullanıp attığını düşünüyor..

CumhurbaÅŸkanı TÃœBÄ°TAK bilim ödülleri töreninde bu konuları da kapsayan konuÅŸmasını yaparken DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu da önemli açıklamalarda bulundu. ÇavuÅŸoÄŸlu “ABD, Fırat Kalkanı’nı desteklemiyor” dedi.

Bu arada; artık Syces-Picot deÄŸil, ErdoÄŸan-Putin deklarasyonu geçerli bölgede. Ä°ran da bu deklarasyona destek veriyor.. Esed ile bir görüşme söz konusu deÄŸil. Terör örgütü YPG de müzakerelerde olmayacak. ABD de masada deÄŸil. Zaten NATO ve ABD ya da diÄŸer NATO ülkeleri YPG’ye silah desteÄŸi veriyorlar ve Fırat Kalkanı’nı desteklemiyorlar. Astana’daki zirve, Ankara’nın gözetiminde olacak. Bu arada; YPG telaÅŸlanmaya baÅŸladı. ABD ile vardıkları mutabakat, AB ve NATO desteÄŸi de havada kaldı. Sahi ÅŸimdi “Haçlı”larla kurdukları ittifak ne olacak! Amerikan bayrağına selam duran Marksistler ÅŸimdi ne yapacaklar! Amerikan lejyonu olarak belki baÅŸka uzak yerlerde kendilerine yeni iÅŸler bulabilirler!

ErdoÄŸan, TÃœBÄ°TAK’taki konuÅŸmasında NATO’ya da ABD’ye de ateÅŸ püskürdü. PYD konusunda “Sizler terör örgütlerine bu bölgede her türlü silah yardımı yaparsanız ondan sonra bunu bir kılıfa koyarak, ‘Hayır, biz silah göndermiyoruz; mühimmat gönderiyoruz’ derseniz kusura bakmayın, bunu biz yutmayız” dedi. Kamuoyunda NATO itibarı da, ABD itibarı da telafisi güç bir yara almış durumda.. Türkiye’de genel algı ÅŸu: ABD ve NATO, hem FETÖ, hem PYD/PKK ve hem de DAEÅž konusunda bölge ülkeleri, halkı ve Türkiye karşı açık ve kaba bir ihanet içinde! Ä°kiyüzlü..

ErdoÄŸan “KUSURA BAKMAYIN, BUNU BÄ°Z YUTMAYIZ” diyor. Türkiye’ye silah satışı ÅŸartlı, pahalı, peÅŸin, kongrenin onayına baÄŸlı, ama Türkiye’ye karşı terör faaliyetleri yürüten örgütlere bedava! Bunun anlaşılır bir açıklaması olamaz. ErdoÄŸan’ın ÅŸartı açık ve net: “STRATEJÄ°K ORTAKSAK, AYNI Ä°TTÄ°FAK İÇİNDE Ä°SEK BÖLÃœCÃœ TERÖR ÖRGÃœTÃœNÃœN YANINDA YER ALMAYACAKSINIZ”.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan batılı müttefiklerin, koalisyonun El Bab harekâtına bir katkı saÄŸlamamasından ÅŸikâyetçi. “Düşünebiliyor musunuz, biz NATO’da sizinle beraberiz. NATO’da sizlerle beraber olduÄŸumuz halde siz bu destekleri bize deÄŸil, bölücü terör örgütlerine veriyorsunuz. Yoksa NATO’daki ortağınız bölücü terör örgütleri midir? Nasıl oluyor da siz bu bölücü terör örgütleri olarak kabul ettiÄŸiniz bu örgütlere, bu tür destekleri veriyorsunuz? Bunu bizim kabul etmemiz mümkün deÄŸil. Bunu yutmamız mümkün deÄŸil. EÄŸer biz NATO ittifakı içerisinde berabersek, eÄŸer biz stratejik ortaksak, eÄŸer biz model ortaksak o zaman siz, bizim yanımızda yer alacaksınız. Bölücü terör örgütünün yanında yer almayacaksınız” diyor ErdoÄŸan.

Bir de Türkiye’yi DAEÅž’e yardım etmekle suçlayan bunlar deÄŸil mi?! Artık ABD’li stratejistler de ABD ve NATO’nun DAEÅž’e destek verdiÄŸini itiraf ediyorlar ve bunun yanlış olduÄŸuna dikkat çekiyorlar..

Bu stratejinin adı da “EÅŸek arısı kovanı stratejisi” imiÅŸ. CIA eski ajanı Edward Snowden, CIA, Ä°ngiltere ve Israil istihbarat servisi MOSSAD ile birlikte, IŞİD’in ortaya çıkışı için zemin hazırladığını ileri sürdü. The Intercept adlı haber sitesinde yer alan haberde Edward Snowden ÅŸu tespitlerde bulunuyor; “Bu 3 ülkenin gizli servisleri bir araya gelerek terörist bir organizasyon meydana getirdiler. Amaç ‘eÅŸek arısı kovanı stratejisi’ uygulayarak tüm radikalleri bir araya toplamak”. Eski ajan “Israil’in korunmasının tek yolu sınırlarında bir düşman oluÅŸturmaktır. Bu nedenle de IŞİD oluÅŸturuldu. Ebu Bekir el-BaÄŸdadi uzun yıllar MOSSAD’dan askeri eÄŸitim aldı. Aynı zamanda hitap etmeyi ve insan kitlelerini etkilemeyi de öğrendi” diye de ekliyor.

NATO bu süreçte ABD ile birlikte suçüstü oldu.. PKK ya da FETO, DAEÅž hepsi ile NATO ABD üzerinden terör örgütleri ile iliÅŸkilendirilmiÅŸ. Batıda ne basın, ne STK’lar, ne de siyasiler bu utanç verici durumu konuÅŸmuyorlar. NATO’ya akredite Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi’nin terörle örgütleriyle ilgili bir yayınına deÄŸinen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan: “Bizim yıllardır dile getirdiÄŸimiz PKK ile YPG, HPG, KCK gibi yapıların aynı örgütler olduÄŸunun kapsamlı bir araÅŸtırmayla ispatlandığını gördük. 2014-2015 yıllarını kapsayan bu akademik çalışma, altını çiziyorum, çok güzel bir ifade. ‘Ölüler yalan söylemez’ baÅŸlığını taşıyor. Terör örgütünün kendi internet sitesinde çatışmada öldüklerini ilan ettiÄŸi 2 bin 96 teröristin bilgilerini analiz eden araÅŸtırma aslında ölenlerin hepsini de PKK militanı olduÄŸunu belirtiyor. PKK’nın aynı kadroyu kimi zaman Suriye’de kimi zaman Irak’ta kimi zaman Ä°ran’da kullandığını gösteren terör örgütünün Ali Cengiz oyununu ifÅŸa eden bu önemli belge bizim ısrarla ifade ettiÄŸimiz gerçeÄŸi tüm dünyanın özellikle de NATO üyelerinin adeta yüzüne haykırıyor” dedi.

Evet, “Terör örgütleriyle iÅŸ tutanların, kana ve gözyaşına boÄŸulmaya hazır olmalı”. Çünkü bu ateÅŸ, kendini tutuÅŸturanı da yakar. Suçüstü oldunuz baylar bayanlar.. Maskeniz düştü.. Niçin darbeye darbe, darbeciye darbeci diyemediÄŸiniz de ÅŸimdi daha iyi anlaşıldı. “Terör”e terör, teröriste de “Terörist” diyemiyorsunuz aynı sebeble.. Canınız cehenneme!.

Selam ve dua ile..

YENÄ° AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.