Sosyal Medya

Güncel

PKK'nın 5 üst düzey yöneticisi yakalandı

İçişleri Bakanlığı : PKK'nın 5 üst düzey yöneticisi yakalandı



İçiÅŸleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, terörle mücadele ekiplerinin Türkiye genelinde yürüttüğü operasyonlarda, KCK-Türkiye Meclisi içerisinde üst düzey faaliyet yürüttüğü tespit edilen H.A. (34), S.A. (35) ve M.Ö. (41) Diyarbakır, B.A. (42) Antalya, E.A (45) ise Åžanlıurfa'da gözaltına alındı.

Teröristlerden H.A'nın KCK sözde  sözcülerinden olduÄŸu, daha önce Suriye/Kamışlı'da örgütün haber ajansı ANHA'da sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiÄŸi, S.A'nın KCK sözde saha sözcüleri arasında yer aldığı, nisanda örgüt üst yöneticileriyle görüşmek üzere Kandil'e gittiÄŸi, Diyarbakır'dan 13 Kasım'da Erbil'e havayoluyla geçtiÄŸi ve 18 Kasım'da Habur sınır kapısından Türkiye'ye giriÅŸ yaptığı, E.A'nın ise KCK sözde Diyarbakır sorumlusu olduÄŸu ve martta örgütsel temaslarda bulunmak üzere Kandil'e gittiÄŸi tespit edildi.

Ocak 2016'da örgütsel amaçla Irak/Erbil'e gittiÄŸi belirlenen B.A. ile M.A. ve diÄŸer 3 teröristin aynı zamanda "silahlı terör örgütü kurma yönetme" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından dosyalarının bulunduÄŸu da kaydedildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.