Sosyal Medya

Güncel

ABD'ye en üst düzeyde rest!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin Suriye’de YPG’ye destek vermesine yönelik eleştirilerini sürdürdü. “ABD’den yapılan ‘biz silah vermiyoruz mühimmat gönderiyoruz” sözlerine tepki gösteren Erdoğan, “Kusura bakmayın biz bunu yutmayız” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen TÜBİTAK Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin sınırları içerisinde ve bölgesinde birçok sorunla mücadele ettiği bir dönemde, dün kültür ve sanat alanında, bugün de bilim alanında ödül törenleri düzenlenmesini memnuniyetle karşıladığını söyledi.



ABD’nin PYD politikasını sert sözlerle eleÅŸtiren CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ‘’Sizler terör örgütlerine silah yardımını yaparsanız, ondan sonra ‘Hayır biz silah göndermiyoruz, mühimmat gönderiyoruz’ derseniz, kusura bakmayın biz bunu yutmayız’’ dedi.
 
 
Terör örgütleriyle mücadelenin devam edeceÄŸini vurgulayan ErdoÄŸan, bu mücadelenin Suriye’de Irak’ta ve gereken her yerde süreceÄŸinin altını çizdi. Türkiye’nin terörle mücadelede uzun süredir Batı’ya ‘tutarlı olması için çaÄŸrıda bulunduÄŸunu hatırlatan ErdoÄŸan şöyle devam etti: “Buna karşılık Amerika baÅŸta olmak üzere kimi ülkeler kendilerince çeÅŸitli bahaneler ileri sürüp harf oyunlarıyla göz boyayarak bölgemizde masumları katleden örgütlere aleni destek verme yoluna gidiyor. Bunları da dile getirdiÄŸimiz zaman beyefendiler rahatsız oluyor. ‘Medya aracılığıyla sataÅŸmayın’ diyorlar. Görüşmelerimizde de dile getiriyoruz. Sizler terör örgütlerine kalkar bu bölgede her türlü silah yardımını yaparsanız, ondan sonra bunu bir kılıfa koyarak ‘Hayır biz silah göndermiyoruz, mühimmat gönderiyoruz’ derseniz, kusura bakmayın biz bunu yutmayız. Bizim de Silahlı Kuvvetlerimiz var. Ne silahtır, ne mühimmattır, bunu en az sizler kadar biliyoruz.”
 
“Biz NATO’da sizlerle beraber olduÄŸumuz halde siz bu destekleri bize deÄŸil, bölücü terör örgütlerine veriyorsunuz. Yoksa NATO’daki ortağınız sizin bu bölücü terör örgütleri midir? Nasıl oluyor da siz, bu bölücü terör örgütleri olarak kabul ettiÄŸiniz bu örgütlere bu tür destekleri veriyorsunuz? Bunu bizim kabul etmemiz, yutmamız mümkün deÄŸil. EÄŸer biz NATO ittifakı içinde berabersek, stratejik, model ortaksak, o zaman siz bizim yanımızda yer alacaksınız. Bizden daha farklı ifade ve güzellemeler de beklemeyeceksiniz. Siz siyaset yaparken halkımız bizden bir ÅŸeyler bekliyor diyorsanız, biz de aynı ÅŸekilde davranıyoruz.”
 
EL BAB’DA DESTEK GÖRMÃœYORUZ
“Türkiye, Suriye kaynaklı tehditleri sınırları boyunca yaÅŸarken hatta sınırlarımızın içine bombalar yaÄŸarken, NATO adeta olayın tamamen dışında tutuldu” diyen ErdoÄŸan ittifakayönelik eleÅŸtirilerini şöyle sürdürdü: “Bugün de El Bâb operasyonumuzda ne NATO’nun ne de bölgede güç bulunduran güya müttefik ülkelerin en küçük bir desteÄŸini görmüyoruz. Sözüm ona DEAÅž’a karşı mücadele için kurulan koalisyon, bugün DEAÅž’a en büyük zâyiâtı verdiren, örgütün belini kıran El Bâb harekâtına hiçbir katkı sunmuyor. Ãœstelik, yalan üstüne yalan. Ne diyorlar? ‘Türkiye DEAÅž’a destek veriyor.’ El insaf. DEAÅž’a karşı en büyük mücadeleyi veren biziz. Bu noktada zâyiâtı veren biziz ve gerçekten başından itibaren Özgür Suriye Ordusu’nun verdiÄŸi çok ciddi zâyiât var. Bu Özgür Suriye Ordusu’nu bizim içimizde bile bazı mahfiller terör örgütü olarak ilân ediyor. Özgür Suriye Ordusu terör örgütü falan deÄŸil, hatta Amerika’nın başında ‘birlikte kuralım’ dediÄŸi bir örgüttür. Ilımlı muhaliflerden oluÅŸan direniÅŸ hareketidir. Biz ÅŸimdi onlarla beraber hareket ediyoruz, onlara gerekli desteÄŸi veriyoruz. Niye? Kendi topraklarında onları yalnız bırakmamak için.”
 
ÖNÜMÜZDE BÜYÜK BAŞARI FIRSATI VAR
“Sadece Türkiye’ye zarar verdikleri, bölgesel politikalar gereÄŸi desteklenen terör örgütleri, eninde sonunda mutlaka kendilerini besleyen ülkelere de saldıracaklardır” diyen ErdoÄŸan “Nitekim bunun emareleri zaman zaman ortaya çıkıyor. Yılanla yataÄŸa giren ısırılıp zehirlenmeyi göze almalıdır. biz bir yandan terörle mücadele edip bir yandan uyarı görevimizi yerine getireceÄŸiz” dedi.  YaÅŸanılan dönemin bir geçiÅŸ süreci olduÄŸuna iÅŸaret eden ErdoÄŸan, bu süreci eÄŸilmeden, bükülmeden, pes etmeden, geri adım atmadan atlatmaları halinde, dünyanın en üst liginin kendilerini beklediÄŸinden hiç şüphe duyulmamasını istedi”Sonuç olarak mevcut sorunlarımız elbette vardır ama önümüzdeki baÅŸarı ve fırsatlar çok daha büyüktür” diye konuÅŸtu.
 
PUTÄ°N Ä°LE ATEÅžKESÄ° KONUÅžTULAR
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleÅŸtirdi. Görüşmede, Suriye’de bu gece baÅŸlayacak ateÅŸkes konusu ve Astana süreci ele alındı. CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın, ateÅŸkesin Türkiye’nin arabuluculuÄŸu ile Ankara’da muhalifler ve Rusya ile sürdürülen görüşmelerin ardından saÄŸlandığına dikkat çekti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.