Sosyal Medya

Güncel

Nato'daki subaylara iltica talimatı!

FETÖ'nün NATO bünyesinde görev yapan subaylara, "Türkiye'ye dönmeyin, bulunduğunuz ülkelerde iltica talebine başvurun" talimatı verdiği iddia edildi.



Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturmalarının NATO ayağında önemli ayrıntılara ulaştı. Darbe girişimin başarısız olmasının ardından NATO karargahlarında sürekli ve geçici olarak görev yapan FETÖ şüphelisi subayların görevlerine son verilerek, yurda dönmeleri emredildi.

Ancak, Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Gökçe tarafından yürütülen soruÅŸturmada, haklarında yakalama kararı çıkarılan isimlerin bazıları saÄŸlık raporu alarak Türkiye’ye dönmezken, bazı şüpheliler de görevli oldukları ülkelerden iltica talebinde bulundu.

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, FETÖ’nün NATO bünyesinde görev yapan bu subaylara, "Türkiye’ye dönmeyin, bulunduÄŸunuz ülkelerde ‘iltica’ talebinde bulunun" talimatı verdiÄŸi ortaya çıktı. SoruÅŸturma kapsamında adli kontrolle serbest bırakılan Almanya NATO Müttefik Hava Komutanlığı’nda görevli bir binbaşı ifadesinde, "Komutanlarımız bize ‘Ãœlkemiz iÅŸgal altında, dönmemiz faydalı deÄŸil. Ãœlkemizi kurtarmak için daha faydalı iÅŸler yapacağız. Bir gün üniformamızı giyip daha yararlı olacağız. Almanya’da kalın’ dedi" diye konuÅŸtu.

'200 SUBAY GERİ DÖN ÇAĞRISINA UYMADI'

Adli kontrolle serbest kalan daha önce Almanya’da görevli olan bir baÅŸka subay ise ifadesinde, komutanının, “Alman hükümeti bin 200 euro civarında para yardımında bulunuyor. SaÄŸlık sigortası ve çocuklar için ücretsiz eÄŸitimi imkanı saÄŸlıyor. Belediyeler de destek veriyor. Size destek oluruz. Döndüğünüzde suçlu, suçsuz herkesi içeri atıyorlar. Bir gün ülkeye tekrar dönüp vatana hizmet edeceÄŸiz” dediÄŸini anlattı.

NATO karargahlarında görevli FETÖ süphelisi subaylardan 200’ünün 'geri dön' emrine uymadıkları belirlendi. NATO karargâhlarında görev yapan 462 subaydan 237’sinin FETÖ ile iltisaklı olduÄŸu tespit edildi. Firari askerlerden kaçının iltica talebinde bulunduÄŸuna iliÅŸkin araÅŸtırmalarda da önemli tespitlere ulaşıldı. Belçika'da görev yapan ve görevlerine son verilmesine raÄŸmen ülkeye dönüş yapmayan yarbay ve albay rütbesindeki 23 FETÖ mensubunun iltica talebinde bulunduÄŸu tespit edildi. Belçika’da 140 Türk subayının görev yaptığı, bunlardan da 78’i (29’u NATO karargahı/Brüksel) hakkında iÅŸlem yapıldığı belirlenmiÅŸti. Almanya’da ise 77 NATO subayından 32’si hakkında adli iÅŸlem yapıldığı kaydedildi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.