Sosyal Medya

Güncel

Tunceli'de DHKP-C'ye büyük darbe

DHKP-C'ye yönelik Tunceli kırsalında nisan ayından bu yana sürdürülen operasyonlarda 16 DHKP-C'linin etkisiz hale getirildiği ve bölgenin örgütten temizlendiği bildirildi



Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, DHKP-C'ye yönelik operasyonlar, olumsuz kış koşullarına rağmen devam ediyor.

Dün Tunceli kırsalı Çat Vadisi'nde bulunan AÅŸağışavaliler Mahallesi'ne düzenlenen operasyonda, bölgedeki son 2  DHKP-C üyesi etkisiz hale getirildi.

Nisan ayında bu yana bölgede yapılan kara ve hava destekli operasyonlarda 14 DHKP-C'li etkisiz hale getirilmişti. Böylece örgütün 16 teröristten oluşan Tunceli kırsalındaki grubu etkisiz hale getirilmiş oldu. Operasyonlarda çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi de bulundu.

Son 4 aylık dönemde Tunceli ve bölgesinde yapılan operasyonlarla, DHKP-C'nin yanı sıra PKK ve TİKKO'dan 100'ün üzerinde terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kuvvetlerinin baÅŸarılı operasyonlarından dolayı Ã¶rgüt üyelerinin, örgütlerinden kaçmak için "Ben baÅŸka yerlerde eylem yapmak istiyorum." gibi bahaneler kullanmaya baÅŸladıkları da belirlendi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.