Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanının o yetkisi tekliften çıkarıldı!

Anayasa komisyonunun görüşmeye devam ettiği değişiklik teklifi görüşmelerinde sürpriz kararlar çıktı. Cumhurbaşkanının kamu kurumlarıyla ilgili kararname çıkarma yetkisi tekliften çıkarılırken değişiklik teklifleriyle ilgili madde sayısı ise 21'den 19'a düşürüldü.



TBMM Anayasa Komisyonunda görüşmeleri devam eden 21 maddelik anayasa değişikliği teklifinin, 19 maddeye düşürüldüğü öğrenildi.

Anayasa değişiklik teklifinde 5. maddeden sonra 15. madde de düzenlemeden çıkarılacak. Bu da Cumhurbaşkanının kamu kurumlarıyla ilgili kararname çıkarma yetkisini kapsıyor.

'DOÄžUÅžTAN TÃœRK VATANDAÅžI OLMA'

TBMM Anayasa Komisyonunda görüşülen anayasa değişiklik teklifindeki cumhurbaşkanı seçilme şartları içerisinde bulunan "doğuştan Türk vatandaşı olanlar arasından" hükmü, AK Parti'nin kabul edilen önergesiyle, "Türk vatandaşları arasından" şeklinde değiştirildi.

HSYK ÜYE SAYISI 13'E ÇIKARILACAK

AK Parti'nin anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi teklifinde, 12 olarak öngörülen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üye sayısının 13'e çıkarıldığı, Adalet Bakanı ile müsteÅŸarının da HSYK'nın doÄŸal üyesi olduÄŸu öğrenildi.  Komisyonda anayasa deÄŸiÅŸiklik teklifinin 8. maddesi de geçti. Daha önce anayasa deÄŸiÅŸiklik teklifinin, 1. 2. 3. 4. 6. ve 7. maddeleri kabul edilmiÅŸ; yedek milletvekilliÄŸine iliÅŸkin 5. madde metinden çıkarılmıştı.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.