Sosyal Medya

Güncel

Suriye'de ABD'ye suçüstü yapabilecek tek kişi Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD öncülüğündeki koalisyonun IŞİD'i desteklediği yönündeki açıklamasını değerlendiren Rus askeri uzman Vladislav Şurigin, Erdoğan'ın bu ifadeleri kullanmak için haklı sebepleri bulunduğunu vurguladı.



Şurigin, "Her şeyin açık olduğunu düşünüyorum. Türkiye'deki darbe girişimini ABD'li yetkililer yönetti. Bu girişim Erdoğan'ı çok kızdırdı ve Türkiye Cumhurbaşkanı, Batı'ya giden yolun kapandığını çok iyi anladı" sözleriyle Erdoğan'ın çıkışının altındaki nedene işaret etti.

Şurigin, Washington yönetiminin ABD'yi Suriye'de 'temize çıkaracak' kişi olarak Erdoğan'ı gördüğünü belirtti. Bununla birlikte Rus uzman, "Mevcut durumda Erdoğan için ABD yönetimine suç üstü yapmak kesinlikle zor değil. Zira ABD'liler aynı zamanda kendilerini 'batıracak' ve teröristlerle bağlarını ortaya çıkaracak kişinin de Erdoğan olduğunu çok iyi anlıyor" ifadelerini kullandı.

ErdoÄŸan, Gine Devlet BaÅŸkanı Alpha Conde ile düzenlediÄŸi ortak basın toplantısında ÅŸunları söylemiÅŸti: "Koalisyon güçleri ÅŸu anda verdikleri sözü maalesef tutmuyorlar. Verilen söz farklıydı ama ÅŸu anda farklı konumdalar. Öyle olsa da olmasa da biz ÅŸu anda yolumuza kararlı bir ÅŸekilde devam ediyoruz, devam edeceÄŸiz. Çıkılan bu yoldan geri dönmemiz mümkün deÄŸil." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.