Sosyal Medya

Coğrafyamız

İbadi: 'Türkiye ile ilişkiler düzeldi, Suudi Arabistan iç işlerimize karışmasın!'

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, ABD'li komutanın 2 yıl yorumuna karşın DEAŞ'ın ülkede bitirilmesinin 3 ay alacağını söyledi.



DüzenlediÄŸi basın toplantısında, Musul'da DEAÅž'a karşı operasyonların sürdüğünü belirten Ä°badi, "Teröre karşı yıpratıcı bir savaÅŸ yürütüyoruz. Musul'da güvenlik güçlerine karşı DEAÅž taaruzları azaldı." dedi.

"3 AYA Ä°HTÄ°YACIMIZ VAR"

DEAÅž'ın Musul'da hem sayı hem de donanım olarak zayıfladığını dile getiren Ä°badi, ABD öncülüğündeki DEAÅž karşıtı uluslararası koalisyonun komutanlarından Korgeneral Stephen Townsend'in, "örgütün Irak’ta Musul’dan, Suriye’de de Rakka’dan temizlenmesinin iki yıl alabileceÄŸi" yönündeki sözlerine iliÅŸkin soruya, "DEAÅž'ın Irak'ta bitirilmesi için 3 aya ihtiyacımız var." yanıtını verdi.

"Musul'daki kara operasyonuna Amerikalı askerler katılacak mı?" sorusuna ise Ä°badi,"Bu asılsızdır. Irak ve Musul'da karada ülke güçleri dışında savaÅŸan hiçbir güç yok."karşılığını verdi.

Irak'ta kaçırma olaylarının çoÄŸaldığına da dikkati çeken Ä°badi, "Sivilleri kaçırma tehdidi terör tehdidiyle eÅŸ deÄŸerdir." diye konuÅŸtu.

"TÃœRKÄ°YE Ä°LÄ°ÅžKÄ°LER DÃœZELDÄ°"

Ä°badi, Türkiye ile iliÅŸkilerin düzeldiÄŸini de sözlerine ekledi. Suudi Arabistan DışiÅŸleri Bakanı Adil Cubeyr'in HaÅŸdi Åžabi ile ilgili açıklamasına iliÅŸkin ise Ä°badi, "Bu açıklamalar Irak'ın iç iÅŸlerine karışmaktır. Suudi Arabistan sorunlarını bizden uzakta çözsün. Suudi Arabistan ile iliÅŸkilerin geliÅŸtirilmesi raÄŸbeti söz konusu." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.