Sosyal Medya

Dünya

PKK, ABD'den uçaksavar füzeler istiyor

PKK'nın Suriye kolu PYD, DEAŞ'la mücadele kapsamında ABD ordusundan 'uçak-savar füzeler' talep etti. DEAŞ'ın herhangi bir uçak ve helikoptere sahip olmaması nedeniyle, kullanılacak uçaksavar füzelerinin Türkiye'yi hedef alacağı belirtiliyor.



PKK'nın Suriye kolu PYD, ABD Kongresi'nin silahlı gruplara kısıtlamaları hafifletme kararının ardından 'uçak-savar füzeleri' talep ediyor.

Reuters'a konuşan PYD sözcüsü Talal Silo, DEAŞ'la mücadele kapsamında, başka ülkelerden gelecek saldırılara karşı ABD'den 'uçaksavar füzeleri' talep ettiklerini açıkladı. Yetkili, mevcut durumda Suriye ordusu ile bir çatışma yaşanmadığını belirterek, hedefteki ülkeyle ilgili bilgiye yer vermedi.

ABD, PYD'YE SÄ°LAH VERME YETKÄ°SÄ°NÄ° YASALAÅžTIRDI

ABD Başkanı Barack Obama, PYD/PKK'ya MANPAD füzeleri verilmesinin önünü açacak yasayı geçen hafta imzalamıştı.

Tasarıya sonradan eklenen bir madde, belli koşullara bağlı olmak kaydıyla Suriye'deki muhaliflere(!) "taşınabilir hava savunma füzeleri" (MANPAD) verilmesinin önünü açıyor.

"Suriye'deki muhalifler"den kastın kimler olduğuna ilişkin tartışmalar, Türkiye'de de yapılmıştı. DEAŞ'ın helikopter ve uçak gibi savaş teçhizatlarına sahip olmaması, tartışmaları beraberinde getirmişti.

DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin MüftüoÄŸlu, ABD'nin Suriye’deki bazı oluÅŸumlara askeri teçhizat vermesine imkan tanıyan yetkinin Kongre tarafından onaylanması ile ilgili, ABD tarafına gerekli uyarıların yapıldığını belirtmiÅŸti.

PKK'YA GEÇEN MANPAD FÜZELERİ 5 ASKERİMİZİ ŞEHİT ETMİŞTİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait AH-1W Cobra tipi bir helikopter, bir PKK'lının kullandığı omuzdan atılan SA-18 tipi MANPAD (Man-portable air-defense systems - Taşınabilir hava savunma sistemleri) ile düşürülmüştü.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.