Sosyal Medya

Güncel

IŞİD'in Musul'dan temizlenmesinin 2 yılı bulacak!

IŞİD'in Musul'dan temizlenmesinin 2 yılı bulabileceğini belirten ABD'li komutan Townsend'in aksine 3 aya ihtiyaçları olduğunu belirten Irak Başbakanı ibadi, Türkiye ile ilişkilerin de düzeldiğini söyledi.



IŞİD'in Musul'da hem sayı hem de donanım olarak zayıfladığını dile getiren Ä°badi, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun komutanlarından Korgeneral Stephen Townsend'in, "Örgütün Irak’ta Musul’dan, Suriye’de de Rakka’dan temizlenmesinin iki yıl alabileceÄŸi" yönündeki sözlerine iliÅŸkin soruya, "IŞİD'in Irak'ta bitirilmesi için 3 aya ihtiyacımız var" yanıtını verdi.

"Musul'daki kara operasyonuna Amerikalı askerler katılacak mı?" sorusuna ise İbadi, "Bu asılsızdır. Irak ve Musul'da karada ülke güçleri dışında savaşan hiçbir güç yok" karşılığını verdi.
 
'SUUDİ ARABİSTAN SORUNLARINI BİZDEN UZAKTA ÇÖZSÜN'
 
Ä°badi, Türkiye ile iliÅŸkilerin düzeldiÄŸini de sözlerine ekledi. ibadi, Suudi Arabistan DışiÅŸleri Bakanı Adil el Cübeyr'in HaÅŸdi Åžabi ile ilgili açıklamasına iliÅŸkin ise, "Bu açıklamalar Irak'ın iç iÅŸlerine karışmaktır. Suudi Arabistan sorunlarını bizden uzakta çözsün. Suudi Arabistan ile iliÅŸkilerin geliÅŸtirilmesi raÄŸbeti söz konusu" ifadelerini kullandı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.