Sosyal Medya

Güncel

Arjantin eski Devlet Başkanı Fernandez, yolsuzluk davasında suçlu bulundu

Eski Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner, 15 milyar dolarlık yolsuzluk ve kara para aklama davası kapsamında yürütülen soruşturmada suçlu bulundu. 2007-2015 yılları arasında ülkeyi yöneten Kirchner, hakkındaki tüm suçlamaları reddetti.



Cristina Fernandez de Kirchner, devlet baÅŸkanlığı döneminde Arjantin Merkez Bankası’nın 15 milyar dolar tutarındaki vadeli sözleÅŸmeleri bilinmeyen kiÅŸilere düşük fiyatlarla sattığı iddiasıyla açılan davada suçlu bulundu.

Federal hakim Julian Ercolini tarafından ekim ayında ifadeye çağrılan 63 yaşındaki Kirchner, başkanlık döneminde birçok kamu ihalesi alan iş adamı Lazaro Baez ile ticari ilişkileri mercek altına alınmıştı. Eski devlet başkanları Nestor Kirchner ve eşi Cristina Fernandez de Kirchner dönemlerinde önemli kamu ihaleleri alan Baez, 5 milyon doları zimmetine geçirme ve kara para aklamakla suçlamasıyla gözaltında.

Geçen yıl yapılan seçimler sonrası 10 Aralık'ta koltuğunu Mauricio Macri'ye devreden Fernandez de Kirchner, Baez'le ilişkileri nedeniyle uzun süredir suçlamalara maruz kalıyordu. Kirchner ailesinin Santa Cruz bölgesinde bulunan otellerinin genelde boş olması nedeniyle gelirlerinin kaynağı tartışılırken, savcıların da otellerdeki mali işlemleri incelemeye aldığı ifade edildi. Cristina Fernandez de Kirchner, görevine kötüye kullandığı yönündeki suçlamaları birçok kez reddetmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.