Sosyal Medya

Güncel

Cumhuriyet çalışanının tutuklanma gerekçesi belli oldu

Cumhuriyet gazetesi çalışanı Şenol Buran'ın "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan tutuklandığı ortaya çıktı.



Cumhuriyet gazetesi çalışanı Åženol Buran'ın "CumhurbaÅŸkanına hakaret"suçundan tutuklanma gerekçesinin, gazetenin güvenlik amiri ve bir polis memurunun tanık olarak verdiÄŸi ifadeler ile suçunu inkar eden şüphelinin tanıklara baskı yapabilme ihtimali olduÄŸu ortaya çıktı.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a hakaret ettiÄŸi iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Åženol Buran'ın hakimlik ifadesinde, Cumhuriyet gazetesinde çaycılık yaptığını anlatarak, ''Olay günü, özel güvenlik görevlisine çay götürdüm. Aramızda muhabbet ettik.

CumhurbaÅŸkanı'nın Ä°stanbul'a geldiÄŸini, bu sebeple trafiÄŸin yoÄŸun olduÄŸunu söyledi. Zaten uykusuzdum. CumhurbaÅŸkanı'nın yan tarafta bulunan otele geldiÄŸini söyledi. Ancak ben CumhurbaÅŸkanı'na hakaret etmedim. Tanıkların beyanlarında geçen sözleri kullanmadım." dediÄŸi öğrenildi.

Olayla ilgili tutulan tutanağa ilişkin de beyanda bulunan Buran'ın, tutanağı düzenleyen Y.Y. ile konuşmadığını, iki sene önce tartıştıklarını söylediği kaydedildi.

Nöbetçi hakimliÄŸin ise üzerine atılı "CumhurbaÅŸkanı'na hakaret" suçunu iÅŸlediÄŸine dair kuvvetli suç şüphesi bulunan Buran'ın suçu inkar ettiÄŸi için tanıklar üzerinde baskı oluÅŸturma ihtimalini ve soruÅŸturmanın devam etmesini göz önüne alarak tutuklama kararı verdiÄŸi belirtildi.

CUMHURÄ°YET'Ä°N YALANI

Cumhuriyet Gazetesi tutuklanan kantincisini haber yaparken kantinci Buran'ın Cumhurbaşkanına çay vermeyeceğini beyan ettiği için tutuklandığını ileri sürmüştü.

TANIK BEYANLARI

Olaya ilişkin bilgisine başvurulan polis memurunun ifadesinde, Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğünde çalıştığını, olay günü Cumhuriyet gazetesinde görev yaptığı sırada özel güvenlik amirinin yanına çaycının geldiğini anlattığı bildirildi.

Çaycının, özel güvenlik görevlisinin yanında "CumhurbaÅŸkanı yüzünden yolların kapatıldığını" söylediÄŸini aktaran tanık polisin, "Bunun üzerine özel güvenlik görevlisi de çaycıya 'CumhurbaÅŸkanı'nın bir programı var ve geliyor. Belki de buraya gelip çay içmek isteyecek.' dedi.'' beyanında bulunduÄŸu ifade edildi.

Polis memurunun, Buran'ın da Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiğini ve kısa süreli tartışma yaşandığını, bunun üzerine de olaya ilişkin tutanak tutulduğunu söylediği aktarıldı.

Gazetenin güvenlik amirinin de verdiği ifadede, olay günü Şenol Buran'ın yanına geldiğini ve sohbet etmeye başladıklarını belirterek, şu beyanlarda bulunduğu kaydedildi:

Bu sırada çaycının, CumhurbaÅŸkanı'nın yolları kapattığını söylemesi üzerine'CumhurbaÅŸkanımızın programı var gelmesin mi?' dedim. O esnada yanımızda bulunan ve gazetede görevli polis memuru da çaycıya 'CumhurbaÅŸkanımız hakkında böyle konuÅŸamazsın.' ÅŸeklinde ikazda bulundu.

Ben de 'Buraya kadar gelmiÅŸ, belki burayı da ziyaret ederek çay içmek isteyecek.' dedim. Bu sefer çaycı, CumhurbaÅŸkanı'na hakaret etti. Bunun üzerine tartışma çıktı. Özel güvenliklerin araya girmesiyle çaycıyı uzaklaÅŸtırdılar.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.