Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Bağdadi tanınmamak için kılık değiştirdi'

KDP Musul Basın Sorumlusu Said Memuzini, terör örgütü DAEŞ'in elebaşı Ebubekir Bağdadi’nin sakallarını kestiğini ve kılık değiştirerek dolaştığını iddia etti.



KDP Musul Basın Sorumlusu Said Memuzini, terör örgütü DAEÅž'in elebaşı Ebubekir BaÄŸdadi’nin tanınmamak için kılık deÄŸiÅŸtirdiÄŸini iddia etti. Rudaw’da yer alan habere göre Memuzini, Ebubekir BaÄŸdadi’nin ‘tanınmamak için’ giyim tarzında deÄŸiÅŸiklik yaptığını belirterek, “BaÄŸdadi sakal ve bıyık tıraşı olmuÅŸ entari giyiyor, kefiye ile siyah cemedani takıyor. Takma sakalla halkın önüne çıkıyor” dedi.

‘ÇOK AZ DIÅžARI ÇIKIYOR’

Memuzini, BaÄŸdadi’nin daha önce örgüt mensuplarına mecbur kaldıklarında sakal tıraşına izin verdiÄŸini ancak bunun kendisi için yeni olduÄŸunu söyledi. “DAEÅž halifesi Baac ile Rakka arasında bir bölgede ikamet ediyor” diyen KDP yetkilisi ÅŸunları söyledi, “Çok az dışarı çıkıyor. 15 gün önce Musul’a giderek geri dönmüş. Tekneyle yoÄŸun çatışmaların yaÅŸandığı Musul’un doÄŸu yakasına giderek mensuplarını ziyaret etmiÅŸ. Baac’dan bir hayvan satıcısı kılığında kamyonetle Musul’a gidip geri dönmüş.” BaÄŸdadi’nin bilgi sızdırdıkları gerekçesiyle yakınındakilerden 15 kiÅŸiyi infaz ettiÄŸini hatırlatan Memuzini şöyle devam etti: “Bir kez yemeÄŸine zehir konuldu, bir kez de onu suikast giriÅŸiminde bulunuldu. BaÅŸka bir sefer de yakındakiler darbeye yapmaya çalıştı. BaÄŸdadi kendisine rakip olan Ömer ÅžiÅŸani ile Ebu Muhammed Adnani’yi öldürttü. BaÄŸdadi kendisi onların konumlarını koalisyon güçlerine bildirdi. DAEÅž’li emirler BaÄŸdadi’nin uzaktan talimat vermesinden rahatsız. Onun savaÅŸa dahil olmasını istiyor.” Musul’da gittikçe ÅŸartların zorlaÅŸtığını dile getiren Memuzini, “Son günlerde 12 çocuk soÄŸuktan can verdi. 20 litre gazyağı 150 bin dinardan satılıyor” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.