Sosyal Medya

Güncel

Selaları Susturmak İçin 53 Darbeci Görevlendirilmiş!

Darbe kalkışmasına ilişkin Polatlı



Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nca 58. Topçu Tugayı ve Topçu ve Füze Okul Komutanlığı’nda görevli 330 şüpheli hakkında hazırlanan ve Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede, 15 Temmuz’dan önce yapılan hazırlıklara ve o gece Polatlı ilçesinde yaÅŸananlara yer verildi.

AA’da yer alan habere göre, iddianamede eski 58. Topçu Tugay Komutanı TuÄŸgeneral Murat Aygün’ün talimatı doÄŸrultusunda Yarbay Abdülkerim Ceyhan ve beraberindeki 52 cuntacının Polatlı’daki camilere giderek okunan ezan ve selaları susturmaya çalıştıkları belirtildi.

Kışladan 5 Bin Mermi İstedi

Şüphelilerden, eski Topçu ve Füze Okul Komutanlığı Öğrenci ve Kurslar Tabur Komutanı olan Yarbay Abdülkerim Ceyhan’ın 27 Haziran ve 26 Temmuz günleri arasında Kara Harp Okulu ve Astsubay Yüksek Okulu ikinci aÅŸama sınavlarında görevlendirilmesine raÄŸmen görevi bitmeden önce, 10 Temmuz Pazar günü Polatlı’daki birliÄŸine geldiÄŸi belirtildi.

Ä°ddianamede, Ceyhan’ın tabur ikmal astsubayı Cengiz Karabacak’a, denetleme yapılacağını söyleyerek Sakarya Kışlası’ndan 5 bin G3 piyade tüfeÄŸi mermisi almasını emrettiÄŸi, personel sayısı dikkate alınarak 4 bin merminin 15-16 Temmuz’daki darbe kalkışmasından 3 gün önce Sakarya Kışlası’ndan Topçu ve Füze Okul Komutanlığı’na getirildiÄŸi aktarıldı.

Mermiler Darbe Kalkışmasında Kullanıldı

Darbe kalkışmasına ilişkin hazırlıklar kapsamında, kursiyer olan 48 uzman erbaşın başarısız oldukları bahane edilerek kışlada kalmak zorunda bırakıldıkları da iddianamede yer aldı.

Sakarya Kışlası’ndan getirtilen G3 piyade tüfeÄŸi mühimmatının Topçu ve Füze Okul Komutanlığı’ndaki kursiyer uzman çavuÅŸ, astsubay ve subaylara dağıtıldığı belirtilen iddianamede, “Yapılan faaliyetin darbeye teÅŸebbüs hazırlığına yönelik olduÄŸu anlaşılmıştır.”denildi.

53 Darbeci Selaları Engellemeye Çalıştı

Ä°ddianamede, darbe kalkışmasının yaÅŸandığı 15-16 Temmuz gecesi, halkın darbecilere karşı direniÅŸe geçmesi ve camilerde okunan selalarla halkın sokaklara çıkmasını engellemek için 53 cuntacının görevlendirildiÄŸi de belirtildi. Ä°ddianamede, okunan ezan ve selalara tahammülü olmayan darbecilerin, Topçu ve Füze Okul Komutanlığı’ndan çıkarak camilere gittiÄŸi, din görevlilerini tehditle susturmaya çalıştıkları ifade edildi.

Eski 58. Topçu Tugay Komutanı TuÄŸgeneral Murat Aygün’ün direktifiyle Yarbay Abdülkerim Ceyhan komutasında, Yüzbaşı OÄŸuz Serdar Özgür, Astsubay Hasan TandoÄŸan, bölük kadrosundaki uzman çavuÅŸlar Muharrem Çetinkaya ve Ahmet Yalçın ile 48 kursiyer uzman çavuÅŸun 3 askerî araçla kışladan çıktığı vurgulanan iddianamede, darbecilerin, kaymakamlığa, emniyete asker çıkarılarak ilçenin kontrolünün saÄŸlanmasını, baÅŸlangıçta Askeriye Camisi ve Merkez Camisi’nde okunan ezan ve selaların susturulmasını amaçladıkları kaydedildi.

Kışlanın bitiÅŸiÄŸindeki Askeriye Camisi’ne giden darbecilerden Ceyhan’ın, elinde tabancayla Ä°mam Hikmet Boza’ya hitaben parmağını sallayarak, “Acele ezanı ve selayı kes! Emrimi yerine getirmezsen seni tutuklatırım!” dediÄŸi ve itekleyerek camiye soktuÄŸu anlatıldı. Ceyhan’ın kendisine itiraz eden Ä°mam Boza’ya, “Diyanet bitti, Diyanet yok, laÄŸvoldu, ÅŸu anda biz varız!”karşılığını verdiÄŸi ifade edilen iddianamede, imamı camiyi kapatmak zorunda bırakan cuntacıların, ardından halkın tepkileri üzerine baÅŸarısız olarak kışlaya dönmek zorunda kaldıkları belirtildi.

Eşi KPSS Şüphelisi

Ä°ddianamede, Ceyhan’ın eÅŸi D.C’nin, Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nca yürütülen KPSS soruÅŸturması kapsamında, şüpheli sıfatıyla hakkında soruÅŸturma yürütüldüğüne de yer verildi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.