Sosyal Medya

Güncel

'Türkiye, ŞİÖ üyeliği için resmi başvuruda bulunmadı'

Kazakistan Dışişleri Bakanı İdrisov: 'Türkiye'den resmi başvuru henüz yapılmadı. Bir ülkenin örgüte üyeliğinin kabul edilmesi için örgütün tüm üyelerinin fikir birliğinin sağlanması gerekiyor'



Kazakistan DışiÅŸleri Bakanı Erlan Ä°drisov, Türkiye'nin  Åžanghay Ä°ÅŸbirliÄŸi Örgütü (ŞİÖ) üyeliÄŸi için resmi baÅŸvuruda bulunmadığını  belirtti.

Ä°drisov, Kazmedia merkezinde düzenlediÄŸi yıl sonu basın toplantısında,  Türkiye'nin ŞİÖ'ye muhtemel üyeliÄŸine iliÅŸkin bir soru üzerine, "Türkiye'den  resmi baÅŸvuru henüz yapılmadı. Bir ülkenin örgüte üyeliÄŸinin kabul edilmesi için  örgütün tüm üyelerinin fikir birliÄŸinin saÄŸlanması gerekiyor." dedi.

Ãœyelerin görüşünü açıklamasıyla resmi üyelik arasında büyük mesafe  olduÄŸuna iÅŸaret eden Ä°drisov, Türkiye'nin ŞİÖ üyeliÄŸi konusunda niyetini net bir  ÅŸekilde belirtmesinin önemli olduÄŸunu vurguladı.

Erlan Ä°drisov, ŞİÖ dönem baÅŸkanlığının gelecek yıl Kazakistan'a  devredileceÄŸini anımsatarak "Yine de biz dönem baÅŸkanı olarak örgütün üyeleri  arasında net bir anlayışın oluÅŸması için çalışacağız. Fikir birliÄŸi ortaya  çıktığı zaman gerekli karar alınacaktır." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Ä°drisov, gelecek yıl Astana'da yapılacak ŞİÖ zirvesinde Hindistan ve  Pakistan'ın örgüte üyeliÄŸinin resmileÅŸeceÄŸini sözlerine ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.