Sosyal Medya

Coğrafyamız

'IŞİD'den temizlenmesi iki yıl alabilir'

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun komutanlarından Korgeneral Townsend, örgütün Irak’ta Musul’dan, Suriye’de de Rakka’dan temizlenmesinin iki yıl alabileceğini söyledi.



Amerikan haber portalı The Daily Beast’e konuÅŸan ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun komutanlarından Korgeneral Stephen Townsend, IŞİD’e karşı yürütülen operasyonlar hakkında bilgi verdi.

Irak’ın Musul ile Suriye’nin Rakka kentlerinin örgütten temizlenmesinin iki yıl alabileceÄŸini belirten Townsend, spesifik bir zaman dilimi vermekten kaçındı. Townsend, Iraklı güvenlik güçlerinin örgüte karşı sahada büyük bir geliÅŸim gösterdiÄŸini ifade etti.

Irak ordusunun tanklarla ÅŸehirdeki yerleÅŸim yerlerine girebildiÄŸine vurgu yapan Townsend, “Dürüst olmak gerekirse, onları bu konuda eÄŸittiÄŸimizi düşünmüyorum. Bunu muharebe esnasında öğreniyorlar” ifadelerini kullandı.

Trump gizli planını açıklamadı

ABD başkanlığına seçilen Donald Trump, seçim kampanyası sırasında IŞİD'i yenilgiye uğratacak gizli bir planı olduğunu belirterek, "örgütün çok çok kısa sürede" yok edilebileceği vaadinde bulunmuştu. Trump ancak bugüne kadar planına yönelik herhangi bir detaylı açıklama yapmadı.

Cumhuriyetçi Parti’nin önde gelen isimlerinden eski Temsilciler Meclisi BaÅŸkanı Newt Gingrich ise Trump’ın IŞİD'i yenilgiye uÄŸratacak bir planı olmadığını savundu.

Fox News kanalına konuÅŸan Gingrich, "Bir stratejileri olduÄŸunu düşünmüyorum" dedi.

Gingrich Trump’ın güvenlik ekibinde çok sayıda emekli askerin olduÄŸuna dikkat çekerek, "Bir stratejiye ihtiyaçlarının olacağını biliyorlar" diye konuÅŸtu.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.