Sosyal Medya

Güncel

Al Jazzera haber müdürü göz altına alındı!

Katar merkezli Al Jazeera televizyonunda haber yapımcısı olarak çalışan Mısırlı gazeteci Mahmud Hüseyin, aile ziyareti için geldiği Mısır'da Darbeciler tarafından halkı yönetime karşı kışkırtan zararlı yayınlar yapmakla görevlendirildiğinin belirlendiği gerekçesiyle güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.



Ulusal Güvenlik Savcılığından yapılan açıklamada iki kardeşiyle birlikte göz altına alınan Hüseyin'in, yaptığı yayınlarla Mısır'da fitne çıkarmak ve halkı devlete karşı kışkırtmakla suçlandığı ve gözaltı süresinin 15 gün uzatma kararı alındığı belirtildi.

Mısır Ulusal Güvenlik (Devlet Güvenlik) birimi kaynakları ise, Hüseyin'in Kahire'nin batısında aynı anda birkaç ayrı yerde ikamet ettiğinin ve Al Jazeera yönetimi tarafından Mısır'da halkı yönetime karşı kışkırtan zararlı yayınlar yapmakla görevlendirildiğinin belirlendiği ifade etti.

'Ä°HVAN'LA BAÄžLANTILI'

Adının açıklanmasını istemeyen bir güvenlik yetkilisi, Hüseyin'in Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı (Ä°hvan) ile iletiÅŸim kurmakla suçlandığını ifade etti. Hüseyin'in, Kahire'nin güneyinde yer alan Tora Hapishanesine nakledildiÄŸi belirtildi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.