Sosyal Medya

Güncel

Rusya - NATO hattında önemli gelişme! Masaya oturacaklar

Rusya’nın NATO Daimi Temsilcisi Aleksandr Gruşko, Rusya-NATO Konseyi’nin yeni toplantısıyla ilgili görüşmelerin yılbaşı tatilinden sonra başlayacağını söyledi. Gruşko, Rusya’nın diyaloga açık olduğunu ve diyalogun önemli olduğunu düşündüğünü belirtti.



Rus diplomat, “Diyaloga açığız. Bir kez daha hatırlatayım, konseyin çalışmalarını donduran taraf biz deÄŸiliz. Aslında bu görüşmelerin herhangi bir katma deÄŸeri olmasını isterdik ama diyalog çok önemli, önemi küçümsememeli. En azından ÅŸu açıdan önemli, biz duruma iliÅŸkin görüş alışveriÅŸi yapıyoruz ve bu muhtemelen tüm taraflara, birbirinin motivasyonunu, derdini anlamakta yardımcı oluyor. Bu da daha verimli diyalogun koÅŸullarından biri” dedi.
 

‘GÖRÜŞ ALIÅžVERİŞİNÄ° KAPSAMALI, YOKSA DÄ°ÄžER YÖNLERDE Ä°LERLEYEMEYÄ°Z’

Konsey toplantısının tarihiyle ilgili soruyu da yanıtlayan GruÅŸko, “Bakacağız. Yılbaşı geçsin ve muhtemelen yavaÅŸ yavaÅŸ yeni toplantıyla ilgili görüşmelere baÅŸlayacağız” diye konuÅŸtu. Yapılandırılmış diyalogun, tehditlerin niteliÄŸiyle ilgili olanlar dahil görüş alışveriÅŸi gibi alanı kapsaması gerektiÄŸini belirten Rusya’nın NATO’daki Daimi Temsilcisi, “Bu olmadan, daha spesifik ve teknik konular ile gelecek rejiminin uygulama kapsamının algısı ve askeri planlama dahil askeri güvenliÄŸin saÄŸlanmasıyla ilgili diÄŸer konular yönünde ilerlemek zor olacak” ifadelerini kullandı.

GruÅŸko, görüşmelerde toplantının olası gündeminin ele alınacağını da sözlerine ekledi. 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.