Sosyal Medya

Güncel

Türk ordusunu psikolojik savaşla yenemezsiniz



Orta Doğu için planlar yaparak, sınırları kendi istedikleri gibi çizmek isteyen güçler, amaçlarına ulaşmak için farklı farklı taşeronlar kullanıyorlar.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri Ä°lk taÅŸeron grubunu; Nusaybin’de, Cizre’de, Sur’da, Silvan’da, Bismil’de, Lice’de kazdıkları çukurlara gömdü ve üzerine betonu döktü.

 

Kuzey Irak ile Kuzey Suriye’yi birleÅŸtirip Türkiye’yi kuÅŸatmak ve sonrasında parçalamak isteyen PYD ve IŞİD isimli taÅŸeronlara karşı da “Fırat Kalkanı” denilen operasyon icra edilmeye baÅŸlandı.

 

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ EL-BAB ÖNÜNDE GÖREVİNİ YAPIYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin varlık nedeni, ülke bütünlüğüne gelecek saldırılara karşı koruma görevi yapmasıdır. Silahlı Kuvvetlerimiz Türk Devletine kurulan bu tezgahı bozmak için Suriye’de çarpışırken bu ülkede birileri hala: “Bizim ne iÅŸimiz var orada?” diyebiliyor. Bunu söyleyen kesimler ÅŸunlar:

 

1-Bu devleti parçalamak isteyen, baÅŸta FETÖ olmak üzere, “Atlantik Grubu” destekçileri. Bunlar gerek sol ve liberal, gerek Ä°slami kimliÄŸi kullanarak kamuoyunda operasyon aleyhinde bozgunculuk yapıyorlar.

 

2-Recep Tayyip Erdoğan gitsin, ama gerekirse devlet yıkılsın diyen muhalif gruplar.

 

3-Taşeronlara kan ve inanç bağı olan, Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan bölücüler.

 

4-YaÅŸamdan, siyasetten, ekonomiden haberi olmayan bilgisizler.

 

SAKARYA’DA, Ä°NÖNÃœ’DE, ÇANAKKALE’DE OLANLA, EL-BAB’DA OLANLAR AYNI

Yılmaz Özdil Cuma günkü yazısını şöyle bitiriyor: “Bizim gençlerimiz, bunların memleketini kurtarmak için oralarda vuruÅŸacak, ÅŸehit düşecek, gözünü, bacağını kaybedecek, sonra da hiç utanmadan buna “vatan savunması” denecek öyle mi?”

m, bu bir vatan savunması… Türk Devleti Suriye’yi iÅŸgal ya da kurtarmak için deÄŸil, güney sınırını korumak için Suriye’ye girmiÅŸtir. Åžu an orada olan eylemin adı “Atlantik Kampı ile yürütülen savaÅŸtır”, TSK orada tatbikat yapmıyor. Can veriyor, karşılığında misli ile can alıyor.

Çanakkale’de yüzbinler neden ÅŸehit oldu ise, Sakarya’da, Ä°nönü’de, Kıbrıs’ta binlerce Mehmetçik neden topraÄŸa düştü ise, bugün El-Bab’ta topraÄŸa düşen askerde, o nedenden dolayı kanını döküyor.

Bırakalım da Türk Devleti kuşatılsın ve parçalansın mı? Sırf iktidara muhalefet etmek için savaşan ordunun morali bozulur mu? İnsaf!

 

TÜRK ORDUSUNA ARAZİDE KARŞI ÇIKAMAYANLAR SOSYAL MEDYADA SALDIRIYOR

 

Bir haftadır TSK El-Bab’ı almaya yaklaÅŸtıkça haberler üretilmeye baÅŸlandı. Yok efendim ‘TSK geri çekilmiÅŸ’, yok efendim ‘TSK lojistik alamıyor muÅŸ!’…

Hepsi koca bir yalan!

 

YeniçaÄŸ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan’ın yazısı ise hepten ilginç. Takan yazısında ÅŸunları yazıyor: “Kilis’teki, Gaziantep’teki hastanelerden normal hastalar taburcu edilip, her yer yaralı ve ağır yaralı Mehmetçik ile dolarken ve civar illere de yaralı kahramanlarımız taşınırken sus pus kalamayız.”

 

Ahmet Takan sağol, konuştun sorunlar çözüldü!

1-Hastanelerde öyle her yer yaralı ile dolu deÄŸil kardeÅŸim! Sanki TSK öyle bir darbe almış ki, okuyan da El-Bab savaşını 1918 Hicaz, Filistin cephesindeki Osmanlı bozgunu sanır…

Takan şöyle devam ediyor: “Aylardır ev yüzü görmeyenler var. Her fırsatta büyük devlet olduÄŸumuzu iddia edenler, tenekede su ısıtıp yıkanan, gıda sıkıntısı çeken MehmetçiÄŸimizi duymadılar.”

Ahmet Takan! Ahmet Takan! Asker oraya pikniÄŸe gitmedi! Bu bir savaÅŸ! Çanakkale’deki koÅŸullar, Kıbrıs çıkarmasındaki koÅŸullar, GüneÅŸ Harekatı’ndaki koÅŸullar çok mu iyiydi?

Yazının en can alıcı kesimi ÅŸu: “TSK koridorlarında Ocak ayından itibaren subay ve astsubaylarda çok sayıda istifaların olacağı hatta Bordo Bereliler’den toplu istifalar geleceÄŸi konuÅŸuluyor.”

Osman PamukoÄŸlu “Unutulanlar dışında yeni bir ÅŸey yok” adlı kitabında doksanlı yıllarda Genel Kurmay BaÅŸkanı DoÄŸan GüreÅŸ’in, GüneydoÄŸu’ya çarpışmaya gitmeyi kabul etmeyen komutanlara nasıl kızdığını anlatır… Ama oraya gitmek istemeyen komutanlardan daha yetenekli ve cesur, Osman PamukoÄŸlu, Saldıray Berk, Hasan Kundakçı gibi yüzlerce asker gitmiÅŸtir…

Ä°stifa etmek isteyen olduÄŸuna inanmıyoruz! Eden olursa da yerini alacak vatan evlatları Allaha şükür bu ülkede bolca mevcuttur…

 

YURT SAVUNMASINDA ÅžEHADET DE VAR, GAZÄ°LÄ°KTE

Ben de bir müddet Amerika’da yaÅŸadım, çalıştım. Amerikan halkının, Irak’ta yurt savunması yapmayan ordularına bile gösterdikleri baÄŸlılığı hep gıpta ederek izledim. Irak’ta keskin niÅŸancı atışı ile ya da boÄŸazı kesilerek korkunç bir ÅŸekilde öldürülen her Amerikan askeri, halkın çoÄŸunu kendi içlerinde kavgaya, o çirkin görüntüleri aralarında paylaÅŸmaya, ya da devlete operasyonun ortasında karşı çıkmaya yöneltmedi.

 

Bu bir savaÅŸ, bunda esir düşmekte var, ÅŸehadet de, gazilik de… Bu vatanı sevenlere düşen görev, zor zamanlarda birlik olmaktır. Sosyal medyadan gelen yalan yanlış haberlere itibar etmemek, bozguncu medyayı takip etmemektir.

Bu millet ve ordusu bu badireden de çıkacaktır!

 

Eren Devrim Zelyut/Aydınlık

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.