Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Mehmet Akif Ersoy' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Aralık Mehmet Akif Ersoy'un vefat yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, 27 Aralık Mehmet Akif Ersoy’un vefat yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

ErdoÄŸan, Türkiye'ye yönelen her türlü tehdidi bertaraf edebilme yolunda, Mehmet Akif'in Ä°stiklal Marşı ile ortaya koyduÄŸu milli mutabakat iklimine bugün her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç olduÄŸunu bildirdi.

Ä°stiklal Harbi'nin büyük mücadele adamı, Ä°stiklal Marşı'nın yazarı, ilim, irfan geleneÄŸinin en mühim halkalarından biri olan Mehmet Akif Ersoy'un eserleriyle, ÅŸiirleriyle, yılmak bilmeyen azmiyle günümüzde hala ışık tutmaya, öncülük etmeye devam ettiÄŸini belirten ErdoÄŸan, Akif'in Çanakkale ve KurtuluÅŸ SavaÅŸlarında yazdığı kahramanlık destanlarının, milletin bağımsızlık ve özgürlük konusundaki kararlılığının, inancının, ruh birlikteliÄŸinin en güzel ifadesi olduÄŸunu vurguladı.

"Milli ÅŸairimiz, insanına, milletine, dostlarına karşı ÅŸefkatli, merhametli, mütevazı olması; ülkesini, ideallerini, inancını tehdit edenlere karşı dik durması sayesinde, hayatıyla da bizlere mükemmel bir örnek teÅŸkil etmektedir." ifadesini kullanan ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:

"Ãœlkemize yönelen her türlü tehdidi bertaraf edebilme yolunda Mehmet Akif’in Ä°stiklal Marşı ile ortaya koyduÄŸu milli mutabakat iklimine bugün her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız var. Farklı toplumsal kesimlere, farklı partilere, farklı düÅŸüncelere sahip vatandaÅŸlarımızın ortak deÄŸerler etrafında birleÅŸebilmeleri, milletçe ne kadar büyük, ne derece güçlü olduÄŸumuzun somut bir göstergesidir.

Milli birlik ve beraberliÄŸimizin temel unsurlarını, milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu, vatan ve bayrak sevgisini, mücadeleci ruhunu en iyi biçimde tasvir eden Mehmet Akif’in eserlerini iyi anlamak, gelecek nesillere aktarmak, milli ve manevi deÄŸerlerimize sahip çıkmak hepimizin görevidir. Ebediyete irtihalinin yıl dönümünde Milli Åžairimiz Mehmet Akif Ersoy’a Allah’tan rahmet diliyor, kendisini hürmet ve minnetle yad ediyorum."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.