Sosyal Medya

Güncel

Mete Yarar 4 şüpheli hakkında dava açtı

Güvenlik uzmanı Yarar'ın silahlı saldırıya uğramasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 2'si tutuklu 4 şüpheli hakkında 30'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı



Güvenlik Uzmanı Mete Yarar'a silahlı saldırı soruşturması kapsamında Yarar'a ateş eden Erkan Biçer'in de arasında bulunduğu 4 şüpheli hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Şüpheliler hakkında 30'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

HTS KAYITLARI

Bilgi Teknolojileri İletişim Başkanlığından alınan HTS kayıtlarında, şüphelilerden Erkan B'nin, Gökhan K ile olaydan hemen önce ve sonra iletişime geçtiğinin tespit edildiğine yer verilen iddianamede, şüpheliler Gökalp ve Gökhan K'nın azmettirme iradesi ile şüpheliler Erkan B. ve Volkan Ö'yle müşteki Mete Yarar'ı kasten öldürmeye teşebbüs ettikleri ve silahla senet yağması suçlarını işlediklerine dair yeterli bilgi, bulgu ve delile ulaşıldığı ifade edildi.

İddianamede, şüphelilerden Erkan B. ve Volkan Ö'nün "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "mağdurun bir senedi vermeye mecbur edilmesi suretiyle silahla ve birden fazla kişiyle birlikte yağma" suçunu işledikleri belirtilerek, 19'ar yıldan 30'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Diğer şüpheliler Gökalp ve Gökhan K'nın da "kasten öldürmeye azmettirme" ve "mağdurun bir senedi vermeye mecbur edilmesi suretiyle yağmaya azmettirme" suçlarını işlediği aktarılan iddianamede, 19'ar yıldan 30'ar yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianame, gönderildiği Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Şüphelilerin yargılanmalarına ilerleyen günlerde başlanacak.

Öte yandan iddianamede, 4 şüpheli hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yürütülen soruşturmada ise takipsizlik kararı verildiği kaydedildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.