Sosyal Medya

Coğrafyamız

Rus jetleri El-Bab'ı vurdu

Rus hava kuvvetlerine ait Su-24 ve Su-34 savaş uçakları El Bab'a hava saldırısı düzenledi.



Lübnan Merkezli El-Masdar El-Arabi haber sitesinin yayınladığı habere göre, Halep'in doÄŸusunda bulunan Kuweires askeri hava üssünden kalkan Su-24 ve Su-34  tipi askeri savaÅŸ uçakları El-Bab'ın güneyinde bulunan DAEÅž hedeflerini vurdu.

Hava saldırısı sonucu DAEŞ'e ait çeşitli zırhlı araçların tahrip edildiği bildirildi.Haberde bu saldırının Suriye'de ilk defa Türk-Rus askeri işbirliği olarak nitelendiriliyor

Ayrıca saldırının TSK'nın başlattığı Fırat Kalkanı Harekatındaki ilk dış destek olduğunada dikkat çekiliyor. Daha önce ABD askeri Fırat Kalkanı Harekatına katılmak istemiş ancak ÖSO birlikleri bu katılımı kabul etmemişlerdi.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın sürdürüldüğü bölgedeki olumsuz hava koÅŸullarına raÄŸmen Türk silahlı kuvvetleriÖzgür Suriye Ordusunu, havadan ve karadan destekliyor.

RUSYA Ä°LE YENÄ° MEKANÄ°ZMA

Rusya ile Türkiye arasında istihbarat paylaşımı, DEAŞ hedeflerine yönelik hava operasyonlarının sayısının artması, Türk jetlerinin uçuş güvenliği ve DEAŞ teröristlerinin çevrelenmesi konusunda yeni bir mekanizma oluşturuldu. Özellikle açtıkları tünellerden sızan DEAŞ teröristlerine karşı güneyden de saldırılar yapılması planlanıyor. Menbiç operasyonuna altyapı oluşturması açısından El Bab'ın tamamen kontrol edilmesi büyük önem taşıyor.El Bab operasyonu yavaş ilerlemesine rağmen başarılı gidiyor. Yerel halkın içine saklanmış DEAŞ militanlarının tespit edilmesi konusunda Rusya üzerinden bir destek bekleniyor.

 

ANLIK Ä°STÄ°HBARAT PAYLAÅžIMI YAPILIYOR

ÖSO ile birlikte karadan ilerleyen TSK unsurlarının havadan daha sonuç alıcı biçimde desteklenmesi için Rusya ile anlık istihbarat paylaşımı mekanizması oluşturuldu. Bu kapsamda TSK'nın anlık hava operasyonlarının sayısı da artacak.Rusya ile Türk jetlerinin uçuş güvenliğini sağlamaya yönelik, izin-onay süreci hızlandırıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.