Sosyal Medya

Güncel

Türk askeri El Bab'da yalnız

Mehmetçik IŞİD’a Bab’ı dar ederken, terör örgütüyle mücadele ettiğini söyleyen koalisyon ülkeleri ise kayıplara karıştı. Harekâta başta ABD olmak üzere hiçbir ülke destek vermedi.



Zorlu El-Bab operasyonunda sona yaklaşıldı.

Türk askeri, ölüm kalım mücadelesi verdiÄŸi Bab'da, 'müttefikleriyle' birlikte dahil olduÄŸu IŞİD'a karşı uluslararası koalisyon güçlerinden hiçbir destek görmedi.

Terör örgütü IŞİD'a karşı yalnız bir mücadele yürütmek zorunda kalan TSK, dün harekata iliÅŸkin yapılan bilgilendirmede bu duruma iÅŸaret etti. TSK açıklamasında, “Koalisyon Güçleri tarafından hava harekatı icra edilmemiÅŸtir" denildi. Bab operasyonuna ABD Ã¶ncülüğündeki koalisyondan hiçbir ülke destek vermezken, Türkiye'nin 'müttefiki' bu ülkeler cepheyi sadece izlemekle yetindi.

DESTEK DEĞİL KÖSTEK

Bab'da Türkiye'yi yalnız bırakan koalisyon ülkeleri, diÄŸer cephelerde verdikleri kararlarla IŞİD'a adeta payanda oldu. ABD'nin PKK/PYD ile birlikte yapacağını ilan ettiÄŸi Rakka operasyonunu sürekli ertelemesi, buradaki IŞİD'lı teröristlerin Bab'a gelip MehmetçiÄŸe karşı direniÅŸi artırmasıyla sonuçlandı. ABD sadece Rakka'yı deÄŸil, Ä°ran destekli gruplar, PKK ve Irak ordusuyla giriÅŸtiÄŸi Musul harekâtını da durdurdu. Bundan yararlanan IŞİD, çok sayıda militanını, yolları açık durumda olan Musul batısından Suriye'ye taşıdı.

ÖRGÜTE YOL AÇTILAR

Çok sayıda IŞİD'lı teröristin gerek Musul'dan gerekse Rakka'dan Tapka Barajı'nı kullanarak yaklaşık 80 kilometrelik bir yolu elini kolunu sallayarak nasıl geldiÄŸi, Rakka'yı istediklerinde vuran ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin bunu nasıl görmediÄŸi, silah ve mühimmatı nedense bir türlü tükenmeyen IŞİD'ın ikmal sistemini nasıl tamamladığı, müttefiklerinin Türkiye'nin 16 ÅŸehit verdiÄŸi Bab'da neden yalnız bırakıldığı sorgulanıyor.

IŞİD'a büyük bir darbe indirecek operasyonda IŞİD'la mücadele ettiÄŸini savunan ülkelerin hiçbir ÅŸekilde yer almaması, “Hepsi kaçtı" dedirtiyor. IŞİD'la mücadele koalisyonunda ABD, Ä°ngiltere, Fransa, Avustralya, Kanada, Belçika, Danimarka ve Hollanda'nın da aralarında bulunduÄŸu 13 ülke yer alıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.