Sosyal Medya

Güncel

Başbakan Yardımcısı açıkladı: 'Şengal operasyonu başlayabilir'

Başbakan Yardımcısı Kaynak, "Şengal'de yeni bir Kandil oluşumuna asla müsaade etmeyiz" Barzani başarılı olamazsa TSK devreye girecektir dedi.



BaÅŸbakan Yardımcısı Veysi Kaynak"Bizim güvenliÄŸimiz  Suriye ve Irak'tan baÅŸlar. Sınırlarımızı saÄŸlama almalıyız ama Avrupa da kendi  güvenliÄŸinin Türkiye'den baÅŸlayacağını unutmamalıdır." dedi. 

BARZANÄ° BAÅžARILI OLAMAZSA...

Barzani yönetiminin Åžengal kararını da deÄŸerlendiren Kaynak, ÅŸu  ifadeleri kullandı:

"BM sözleÅŸmesi sınırımız dışından bize gelen her türlü terör faaliyeti, ülke güvenliÄŸine tehlike ve tehdit getiren her türlü faaliyeti yok etme görevi veriyor. Zaten o yüzden sözleÅŸmenin verdiÄŸi o yetkiye istinaden Fırat Kalkanı Operasyonu'nu ve Kandil'e hava operasyonlarını yapıyoruz. CumhurbaÅŸkanımız ve BaÅŸbakanımız çeÅŸitli defalar ilan ettiler MGK'nın çeÅŸitli toplantılarının sonuç bildirisinde bunları açıkladılar, Åžengal'de yeni bir Kandil oluÅŸumuna asla müsaade etmeyiz. Bu ülkemize yeni bir mikrop yuvası kapısı açmak  demektir. Ãœlkemize yeni bir mikrop sirayet edecek bir merkezin oluÅŸmasına Türkiye Cumhuriyeti hükümeti asla müsaade etmez. Tabii Barzani kendi egemenlik sınırları  içerisinde olduÄŸu için kendi görevini yapıyor. Sayın Barzani'nin baÅŸarılı bir  netice alması en büyük dileÄŸimiz ama olmadığı takdirde bunun gereÄŸini Türkiye TSK  marifetiyle yerine getirecektir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.