Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan ve Putin Suriye'yi görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus lider Putin Suriye'deki savaşla ilgili bir telefon görüşmesi yaptı. Kremlin'den yapılan açıklamaya göre görüşmeye, Rusya'yı ziyaret eden Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev de katıldı.



Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Suriye hakkında bir telefon görüşmesi yaptı.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Putin ve Erdoğan Suriye barış görüşmeleri konusunu da ele aldı. Görüşmeye, Rusya'yı ziyaret eden Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev de katıldı.

Görüşmede ErdoÄŸan, Pazar sabahı düşen Rus uçağı için Putin'e baÅŸsaÄŸlığı dileklerini de iletti.

Görüşmeyle ilgili Cumhurbaşkanlığı'ndan henüz bir açıklama yapılmadı.

Ä°ki lider son olarak, 19 Aralık'ta Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un uÄŸradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından telefonda görüşmüştü.

Rus lider Putin 16 Aralık'taki Japonya ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'la Suriye'deki barış görüşmelerinin Kazakistan'ın baÅŸkenti Astana'da sürdürülmesi konusunda mutabık kaldıklarını söylemiÅŸti. Putin'e göre bu, Cenevre'de BM arabuluculuÄŸunda yürütülen görüşmelere alternatif olmayacaktı.

GeçtiÄŸimiz hafta da Rusya DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Gennady Gatilov, Suriye rejimiyle muhalifler arasında Astana’da yapılması planlanan görüşmelerin Ocak ayının ortasında gerçekleÅŸmesini beklediÄŸini açıklamıştı. Gatilov ayrıca, Suriye konusunda yeni ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın Barack Obama'dan daha iyi bir partner olacağını ifade etmiÅŸti.

Kaynak: Reuters, Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.