Sosyal Medya

Güncel

Rusya'dan hipersonik uçak!

Rusya İleri Araştırmalar Vakfı yetkililerinden Boris Satovskiy, Rus bilim insanlarınınfüze savunmasını aşacak hipersonik uçak üzerinde çalıştığını söyledi.



Rusya'da bilim insanları uçak teknolojisini geliştirerek hipersonik uçak üretmeyi hedefliyor.

Bu alandaki araÅŸtırmaların önemli olduÄŸunu belirten Ä°leri AraÅŸtırmalar Vakfı yetkilisi Satovskiy, "Vakıf, manevra kabiliyetli hipersonik aerobalistik hava araçları ile ilgili birkaç bilimsel-teknik projeler üzerinde çalışıyor" dedi.

Tüm dünyanın kritik bir dönemden geçtiÄŸini ifade eden Rus bilim insan ÅŸu sözleri kullandı: "Varılan teknolojik geliÅŸim düzeyi dikkate alındığında stratejik silahları kullanma yöntemleri yeniden tanımlanıyor. Teknolojik geliÅŸim sürecinde yeni silah tipleri ve türleri ortaya çıkıyor, örneÄŸin manevra kabiliyetli hipersonik unsurlar temelinde olan silahlar."

Satovskiy, "Bu tür silahlar, üstün performansları sayesinde neredeyse tüm füze savunma sistemlerini aÅŸma yeteneÄŸine sahip. Füze savunma sistemleri, bu yeni silahlara etkili biçimde karşı koyma durumunda olmayacak. Bu, önümüzdeki 30-40 yılda, dünya genelinde koÅŸulsuz askeri ve stratejik eÅŸitliÄŸi saÄŸlar" diye konuÅŸtu.

Rus askerler bu yıl içinde 2 kez hipersonik hava aracı denemesini gerçekleÅŸtirdi. Hipersonik uçakların, kıtalararası balistik füze baÅŸlıklarının yerini alması hedefleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.