Sosyal Medya

Güncel

Yarbay Kışkan: Arkadaşlarımın yanında dönmek istiyorum

El Bab'da 16 askerin şehit düştüğü çatışmalarda yaralanan tabur komutanı Yarbay Merdin Kışkan, ''El Bab'a arkadaşlarımın yanında dönmek istiyorum." dedi.



FETÖ/PDY'nin kumpası sonucu Vatan hainliğiyle suçlanan Yarbay Merdin Kışkan (43), beraat ettikten sonra görevlendirildiği El Bab'da vatan için canını hiçe saydı.

GERÄ° GÄ°TMEK Ä°STÄ°YORUM

El Bab'da geçen çarÅŸamba 16 askerin ÅŸehit düştüğü çatışmalarda yaralanan tabur komutanı Kışkan, kendisini ziyaret eden emekli kurmay Albay Mustafa Önsel'e "Moralim çok iyi. Bir an önce El Bab'a gidip, arkadaÅŸlarımın yanında yer almak istiyorum." dedi.

Çatışma gününü anlatan Kışkan "DAEÅž, Suriye'nin diÄŸer kentlerinden püskürtülmesinden sonra tüm Rakka ve El Bab'a yığınak yaptı. Bu iki ÅŸehirde tüneller, bombalı tuzaklar ve mayınlarla ÅŸehrin tamamını korumaya almışlar.

Akil Dağı'nı ele geçirmek El Bab için kritik bir yerdi. Ãœs olarak kullandıkları Hastane çevresinde yoÄŸun çatışmalar yaÅŸandı. Bir an önce ayaÄŸa kalkıp, tekrar cepheye arkadaÅŸlarımla birlikte DAEÅž'in bölgeden temizlenmesi için mücadele etmek istiyorum." diye konuÅŸtu.

Fırat Kalkanı Harekâtı'na gönüllü katılan ve DAEŞ'li teröristlerin bombalı araçla saldırdığı birliğin başında bulunan Kışkan'ın kalıcı bir rahatsızlığı yok. Kilis Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Kışkan'ın hayati tehlikesi bulunmuyor.

Kışkan, İzmir'de yürütülen sözde 'Askeri casusluk' davasında 2 yıl hapis yatmıştı. Kumpas ortaya çıkınca da beraat etmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.