Sosyal Medya

Dünya

Rus uçağı Karadeniz'e düştü

Rusya Savunma Bakanlığı'na ait, 92 kişiyi taşıyan Tu-154 tipi uçak Soçi'den havalandıktan sonra Karadeniz üzerinde düştü. Uçakta Rus askerler, Kızıl Ordu Korosu'ndan 65 kişi ve gazeteciler var.



Rusya Savunma Bakanlığı'na ait, 92 kiÅŸiyi taşıyan Tu-154 tipi uçak Soçi'den havalandıktan sonra Karadeniz üzerinde düştü. Tass ajansı, Soçi kenti güvenlik birimlerinden bir kaynaÄŸa dayandırdığı haberinde, uçağın Karadeniz üzerinde düştüğünü duyurdu. Haberde kıyıdan 6 kilometre uzaklıkta uçaÄŸa ait parçalara rastlandığı belirtildi.

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre ise, Soçi kentinden Rusya'nın Suriye'deki Himiymim üssüne doğru yola çıkan Tupolev Tu-154 tipi uçak havalandıktan kısa süre sonra radardan kayboldu.

Bakanlık, 92 kişinin bulunduğu uçağı arama çalışmalarına başlandığını duyurdu.

Uçakta 8 mürettebat, Rus askerler, Kızıl Ordu Korosu'ndan 65 kişi ve gazeteciler var.

Karadeniz'de uçağa ait parçalar bulundu

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Karadeniz'de Soçi kıyılarına 1,5 kilometre uzaklıkta uçağa ait parçalara rastlandı.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, kıyıya 5 kilometre uzaklıkta yağ izlerinin, 1,5 kilometre mesafede ise uçağa ait parçaların tespit edildiğini açıkladı.

Yolculara ait eşyaların da bulunduğu belirtildi.


Soçi Uluslararası Havaalanı
 
[[FotoÄŸraf: Reuters]]

Türkiye'den taziye

Savunma Bakanı Fikri Işık, Rusya'ya taziye mesajı iletti. Bakan mesajında, "Bu sabah Soçi'den kalkan Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı'na ait  TU-154 tipi askeri nakliye uçağının Karadeniz'de Rus arama-kurtarma sahası içinde bulunan bir yere düştüğünü ve uçakta bulunan mürettebatla yolcuların hayatını kaybettiÄŸini üzüntüyle öğrendim. Bu elim kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine ve bütün Rus halkına baÅŸ saÄŸlığı diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Reuters, AFP, Al Jazeera, AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.