Sosyal Medya

Güncel

Çavuşoğlu: Karlov'un hesabını soracağız!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus Büyükelçi Andrey Karlov'a düzenlenen suikastle ilgili, "(Rusya Devlet Başkanı) Putin'in söylediği gibi olayın arkasında ne var biliyoruz. Kısa süre içinde her yönüyle aydınlığa çıkartıp hesabını da soracağız. Sayın Putin'in de Cumhurbaşkanımızın (Erdoğan) da söylediği gibi bu olay ilişkilerimizi bozamayacak" dedi.



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik saldırıyı kısa süre içinde her yönüyle aydınlığa çıkartıp, hesabını soracaklarını bildirdi. Çavuşoğlu, EXPO 2016 Antalya'daki kongre merkezinde Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından düzenlenen 'Antalya Basın Ödülleri ve Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması 2015' töreninde konuştu.

Rusya ile ilişkilerin bozulduğu dönemde AGC'nin Rusya'daki gazeteciler cemiyetleri ile temasa geçilmesinde önemli çabaları olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, "Rusya ile ilişkiler düzelirken tüm çabaların arkasında Antalya vardı. Bu süreçte Antalya'daki belediye başkanları, sivil toplum örgütleri, çiftçileri, turizmcileri ve gazetecileriyle büyük desteğini gördük" dedi.

Erdoğan: Rusya ile ilişkilerimizin bozulmasına, zedelenmesine izin vermeyeceğiz "Rusya ile ilişkilerimizi tekrar bozmak istediler" diyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti: "Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, terör saldırısı, suikast sonucunda hayatını kaybetti. Kendisini ülkemizden en iyi şekilde uğurladık ve Moskova'da da en iyi şekilde karşıladık. Putin'in söylediği gibi olayın arkasında ne var biliyoruz.

Kısa süre içinde her yönüyle aydınlığa çıkartıp hesabını da soracağız. Sayın Putin'in de Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi bu olay ilişkilerimizi bozamayacak. Bu süreçte Rusya ile yakın işbirliğimizin faydasını Doğu Halep'te 45 bin kişinin tüm zorluklara rağmen tahliye edilmesinde gördük. Önemli bir iş başardık. Anlaşamadığımız noktalar oldu. Farklı düşündüğümüz yerler de oldu.

ABD ile de var, diÄŸer ülkelerde de var. Herkesle aynı düşünmek zorunda deÄŸiliz. Bizim kendi çıkarlarımız ve yanlış gördüğümüz ÅŸeyler var. Bunu da konuÅŸuruz, söyleriz. Rusya ile olan bu iÅŸbirliÄŸimizi tüm Suriye'ye yayıp ateÅŸkesin tamamen saÄŸlanması, müzakerelerle siyasi dönüşümün saÄŸlanmasını istiyoruz. Oradaki sorunlar bizi de etkiliyor." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.