Sosyal Medya

Güncel

ABD, Türkiye için en güvenilmez müttefik

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "El Bab'da 16 şehit vermemizin nedenlerinden bir tanesi ABD'nin politikasıdır. Siz nasıl bir dostsunuz ki 40 yıldır polisimizi, askerimizi, vatandaşımızı şehit eden bu PKK’nın elindeki silahlar senin verdiğin silahlar. En güvenilmez müttefik haline gelmiş Türkiye için ABD" dedi.



Åžahin, Karabük Merkez Muhtarlar DerneÄŸi'nin 9. OlaÄŸan Genel Kurulu'na katıldı. Belediye Nikah Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuÅŸan Åžahin, Türkiye'nin KurtuluÅŸ Savaşı'ndan sonraki en önemli mücadelesini ÅŸu anda verdiÄŸini söyledi. ABD Büyükelçisi John Bass'ın bir televizyon kanalında, 'Türkiye'nin gerçek dostu ABD'dir' dediÄŸine iÅŸaret eden Åžahin, şöyle konuÅŸtu: "Bizim El Bab'da 16 ÅŸehit vermemizin nedenlerinden bir tanesi ABD'nin politikasıdır. ABD, 'IŞİD ile mücadele edeceÄŸiz' diyerek Rakka'ya operasyon düzenleyecekti. Ne yaptı? Erteledi. 

IŞİD'in başkenti Rakka'ya yapması gereken operasyonu, IŞİD ile mücadeleyi 2017 yılının bahar ayına ertelediğini açıkladı. Şimdi El Bab'da bir kısım IŞİD militanları var. ABD'nin bu açıklamasından sonra Rakka'daki militanlar El Bab'a geldiler. Sayıları yüzde 100 arttı. Orada şehit vermemizin nedenlerinden bir tanesi ABD'nin bu politikasıdır. Siz nasıl bir dostsunuz ki 40 yıldır polisimizi, askerimizi, vatandaşımızı şehit eden bu PKK'nın elindeki silahlar senin verdiğin silahlar. PYD'ye verdiği silahlar PKK'nın elinde. Neymiş bu PYD, IŞİD ile mücadele ediyormuş. Kim inanır buna?

Åžu anda IŞİD denen o terör örgütü ile en can alıcı mücadeleyi yapan Türkiye Cumhuriyeti'dir, Silahlı Kuvvetlerimizdir. O bakımdan öyle bir müttefik ki, öyle bir dost ki güven sorunu yaÅŸatan bir müttefik, bir dost. En güvenilmez müttefik haline gelmiÅŸ Türkiye için ABD." ABD'nin, PYD'nin bir kürt koridoru oluÅŸturarak Akdeniz'e açılmasını hedeflediÄŸini de savunan Åžahin, "Kobani'den Afrin'e kadar bir hat oluÅŸturup orada bir Kürt kantonu oluÅŸmasını istiyor ve bunu destekliyor. Biz böyle bir müttefikliÄŸi tasvip etmiyoruz. Türkiye olarak bunu hasmane bir tutum olarak deÄŸerlendiriyoruz" dedi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.