Güncel
Başbakan: Bizim ekonomik gösterge sorunumuz yok, algı sorunumuz var
Başbakan Binali Yıldırım, kadın girişimcileri kabul töreninde, "Bizim ekonomik gösterge sorunumuz yok, algı sorunumuz var" dedi.
Yıldırım'ın açıklamalarlından satır başları: Güneyimizde Suriye ve Irak'ta 6 yıldır süren savaş var bunu görmemiz lazım. Türkiye 14 yıl boyunca bir şeyler başarmışsa bu güven ve istikrardan dolayıdır. Bunu korumamız lazım. Kadınların iş gücüne katılımı hala yetersiz. Türkiye asimetrik bir saldırıyla karşı karşıya. Bölgedeki istikrarsızlık terör sorununu canlandırdı.
Terör örgütü PKK hendek siyaseti sonrası büyük bir hezimete uğradı. Fırat Kalkanı başladıktan sonra Türkiye bölgede işin içine tam anlamıyla girdi. Bu harekatın amacı tehdidi kapıya gelmeden önlemek. Bazıları diyor ki 'Fırat Kalkanı'nı niye başlattınız? Bizim orada ne işimiz var?' Bu Fırat Kalkanı başladıktan sonra Türkiye bölgede işin içine tam anlamıyla girdi. Peki başlatmasaydık, 'Gaziantep'in ortasına füze düşüyor, Kilis'in ortasına füze düşüyor, onlarca insan ölüyor, nerede bu devlet, niye bunlara bakmıyor?'
Bakmanın yolu tehdidi kapıya gelmeden durdurmaktır. Bizim kendi topraklarımızı ekip biçsek, mamur etsek bize yeter, bizim Suriye'nin toprağıyla ne işimiz var?
Bizim orada bulunma sebebimiz; güney sınırlarımızda yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlamak, oradan gelen tehditleri de gelmeden önlemek. O amaçla oradayız. Suriye'nin toprağı ile işimiz yok. Güney sınırımızda yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için ordayız. Türkiye, Halep'te 45 bin insanı ölümden kurtardı. Bırakın sırtımızı sıvazlamayı da biraz yük alın. Türkiye geleneği ile ters düşen hiçbir işin içinde olmadı. Evimizin içini mümkün olduğunca güvenli hale getirmeye çalışırken bir yandan da milyonlarca kişiye kucak açtık. Bize yakışanı yaptık, pişman değiliz. Ticaret küçülüyor, ama Türkiye büyümeye devam ediyor.
Avrasya Tüneli dünyanın en zor projesidir. Bütçeden bir kuruş para harcamadan yaptık. Türkiye bürokrasi yüzünden daha hızlı yol alamıyor. İstiyoruz ki vesayet sistemini ortadan kaldıralım. Bakın geçen sene dağa çıkışlar, ortalama yılda terör örgütlerine katılma bin 500 kişiydi. Şimdi geçtiğimiz 2 ayda sadece 3 kişi dağa çıktı. Oradaki insanlarımız artık yüzünü devlete döndüler ama bir soru soruyorlar; 'Devlet tekrar bizi bu alçakların eline bırakacak mı, bırakmayacak mı?' Haklı bir soru. Asla bir daha o kötü tecrübeyi yaşamayacağız. Oradaki gençlerimize sahip çıkıyoruz.
Henüz yorum yapılmamış.