Sosyal Medya

Güncel

Hürriyet'ten, Nureddin Yıldız Hoca'ya algı operasyonu!

Hürriyet, Suikastçı ile Nureddin Yıldız Hoca'yı yan yana getirerek oluşturmaya çalıştığı algı operasyonu ahlak sınırlarını aşacak bir mahiyete büründü.



Yazının giriÅŸinde önce sinsice katil ile Nureddin Yıldız'ı  baÄŸlantılı göstermek için sohbetine gittiÄŸini spottan veriyor;

''RUS Büyükelçiyi öldüren polis Mevlüt Mert AltıntaÅŸ’ın gözaltına alınan ev arkadaşı avukat S.Ö. ve polis S.B.’nin, dini konularda görüş bildiren Nurettin Yıldız’ın sohbetlerine katıldıkları belirlendi''

Arkasından N.K isimli ÅŸahıs Yıldız'ın sözlerini baÄŸlamından kopartarak suikastçi ile yan yana getirmesi yetmiyormuÅŸ gibi  ahlaki problemleri olan bir kiÅŸilik gibi resmetmeye çalışyor;

''Katil polisin sohbetine katıldığı Nurettin Yıldız’ın basına yansıyan açıklamalarından bazıları şöyle: “Allah ile aramızı açan üç sebep; ‘cinsel ÅŸehvet, mal ve evlat.’ Kız çocukları cehennem kadar risktir. 6 yaşındaki çocukla evlenilebilir. Çalışan kadın, fuhuÅŸa hazırlık yapan sürece destek olmuÅŸ oluyor.”
 
Yazının devamında AltıntaÅŸ'ın nasıl yoldan çıkarılarak bir ölüm makinesine dönüştüğünü ifade eden ilgili haberde asıl oluÅŸturulmaya çalışılan algı Nureddin Yıldız Hoca'nın da ötesine taşınıp tüm Ä°slami hasasiyetli hareketler bir potada eritilerek algı operasyonu çekiliyor. 
 
 
Nureddin Yıldız Kimdir?
 
1960 yılında Trabzon’un Of ilçesinde doÄŸdu. Hafızlığını sekiz yaşında, babası Hilmi Yıldız Hocaefendi’de tamamladı ve temel dini eÄŸitimini aldı. Ä°stanbul-GaziosmanpaÅŸa Ä°mam Hatip Lisesinde okudu. Ä°mam hatip lisesine devam ederken, deÄŸiÅŸik gazetelerde haftalık yazılar yazmaya ve tercüme haberler kaleme almaya baÅŸladı. Aynı zamanda kürsü hatipliÄŸine de devam etti.
 
Öğrencilik yıllarında, Milli Türk Talebe BirliÄŸi ve Akıncılar TeÅŸkilatında aktif görevler üstlendi. Ä°mam-hatip lisesini bitirdikten sonra, Marmara Ãœniversitesi Ä°lahiyat Fakültesine bir yıl devam etti.  Ardından, Mekke Ãœmmü’l - Qura Ãœniversitesi’ne geçiÅŸ yaptı. Burada Usul-u Fıkıh bölümünü bitirdi. Daha sonra, Mekke’de bulunduÄŸu süre içerisinde, tanınmış hadis hocalarından özel ders ve icazetler aldı. Büyük muhaddis Abdulfettah Ebu Gudde, Hindistanlı büyük âlim Ebu’l Hasen En’Nedvi ve son dönem Osmanlı ulemasından Mehmet Emin Saraç hocaefendi, icazet aldığı hocalardan bazılarıdır.
 
Ä°stanbul’a döndükten sonra eÄŸitim ve sivil toplum faaliyetlerine baÅŸladı. Hafızlık ve din eÄŸitimi alanında, deÄŸiÅŸik kurum ve kuruluÅŸlarda proje çalışmaları yaptı. Aynı dönemde tercüme ve özgün eserler kaleme almaya baÅŸladı.
 
Sivil toplum alanında, birçok sivil toplum örgütünün kuruluÅŸuna öncülük etmiÅŸ ve halen bu kuruluÅŸların farklı kademelerinde aktif görevler üstlenmektedir. Son olarak Sosyal Doku DerneÄŸi ve Sosyal Doku Vakfı’nın kuruluÅŸunu gerçekleÅŸtirmiÅŸtir.
 
Tebliğ ve irşad faaliyetleri kapsamında; Evlilik, çocuk ve aile eğitimi, gençlerin bilinçlendirilmesi, İslam ahlakı, teşkilat eğitimi, ümmet bilinci vb. konularda binlerce seminer ve konferans vermiş, hâlen vermeye devam etmektedir. Altınoluk, Hüküm, Ribat, Reyhan ve ElifElif dergilerinde periyodik olarak yazılar kaleme almaktadır.
 
Åžu anda çalışmalarını Sosyal Doku Vakfı’nda sürdürmekte olup, evli ve dört çocuk babasıdır. Dünya Alimler BirliÄŸi’nin Türkiye’deki ilk üyelerinden olup, Türkiye Alimler BirliÄŸi'nin de kurucu üyesidir. EÄŸitim sezonu boyunca düzenli olarak her hafta sonu, Sosyal Doku Vakfı’nda sohbetlerine devam etmektedir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.