Sosyal Medya

Güncel

O DAEÅž'liler El Bab'a takviye olarak geliyor!

Musul'un özgürleştirilmesi için düzenlenen operasyonda yaşanan 'durgunluğu' IŞİD militanlarının takviye için El Bab'a yönelmesine bağlayan askeri uzman Koray Gürbüz, ABD'nin bu geçişlere izin vermeyi sürdürmesi halinde kentteki çatışmaların çok şiddetli geçeceğini söyledi.



Türkiye tarafından baÅŸlatılan Fırat Kalkanı harekatı ile desteklenen Özgür Suriye Ordusu mensuplarının El Bab’da ilerleyiÅŸi devam ediyor. Öte yandan Irak’ta IŞİD’e karşı yürütülen Musul operasyonu devam etse de çatışmalar bir süredir o kadar sık yaÅŸanmıyor. 
 
Uzmanlara göre bunun nedeni, Musul’daki IŞİD elemanlarının takviye amacıyla El Bab’a doÄŸru gitmesi. Teröristlerin geçiÅŸi, ABD öncülüğündeki IŞİD’e karşı uluslararası koalisyonun sorumlu olduÄŸu bölgeler üzerinden yapılıyor.  Bilkent Ãœniversitesi’nden askeri uzman GüneydoÄŸu Gazisi Koray Gürbüz, ABD’nin Türkiye’yi El Bab harekatında zorlayabilecek hareketlerinin ne gibi sonuçlar doÄŸrubileceÄŸiyle ilgili ÅŸu deÄŸerlendirmelerde bulundu: 
 
''Åžu anda Musul operasyonu devam etse de çatışmalar o kadar çok görülmüyor. Bunun en büyük sebeplerinden birisi ÅŸu: Musul’daki IŞİD örgütünün elemanları ÅŸu anda El Bab’a takviyeye gidiyorlar. EÄŸer IŞİD güçlerinin geçiÅŸlerine izin verilirse, —normalde izin verilmemesi gerekiyor ama, El Bab’daki operasyon çok kanlı geçer. Ama buna izin verilmezse El Bab’da IŞİD’in çok fazla direneceÄŸini zannetmiyorum. IŞİD orada yenilirse örgütün Afrin’deki güçlerine de harekat yapma imkanı doÄŸacaktır.''
ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.