Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu: 'Şeker bile üretemeyen Osmanlı ile övünüyorlar!'

Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak'ta yaptığı konuşmada Osmanlı ile övünenlerle alay ederek "Bir şeker üretemeyen, tüfek üretemeyen Osmanlı.." dedi.



CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸluUÅŸak’ta tarımsal alanda faaliyet gösteren üretici birlikleri, sivil toplum örgütleri ve meslek odaları temsilcileriyle bir araya geldiÄŸi toplantıda açıklamalarda bulundu.

Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸine deÄŸinen KılıçdaroÄŸlu, Cumhuriyetin altın tabak içinde sunulmadığını belirttiÄŸi konuÅŸmasında Osmanlı Devleti ile ilgili "Bir kilo ÅŸeker üretemeyen Osmanlı ile övünüyolar." diyerek alay etti ve ÅŸekerin Cumhuriyet'in ilanından sonra 1926'da UÅŸak'ta üretildiÄŸini söyledi.

"ŞEKER BİLE ÜRETEMEYEN OSMANLI İLE ÖVÜNÜYORLAR"

"Mesele benim meselem değil, mesele bu ülkenin 80 milyon vatandaşının meselesi. Bu ülke kurulurken el kaldırıp indirilerek mi kuruldu. Bu ülke kurulurken şehitler, gaziler yok mu? Öyle altın tabak içinde mi Cumhuriyet bize sunuldu. Bizim sınırlarımız Batılılar mı çizdi? Kan döktük ya.

Koca Osmanlı diyorlar. Bir kilo ÅŸeker üretemeyen Osmanlı ile övünüyolar. O bir kilo ÅŸekeri 1926'da UÅŸak üretti. Koca Osmanlı bir tüfek üretemedi. O yüzden diyor ya ozan, delikli demir icat oldu mertlik bozuldu diye.  Bir delikli demiri üretemeyen koca Osmanlı.."

DIÅž POLÄ°TÄ°KAYI ELEÅžTÄ°RDÄ°

KonuÅŸmasının başında hükümetin dış politikasını sert sözlerle eleÅŸtiren CHP lideri “Ä°ktidarımızda hem terörü bitireceÄŸiz hem de Suriyelilerin tamamını memleketlerine göndereceÄŸiz.

ÖnceliÄŸi ülkemize vereceÄŸiz. Suriyeliler geldi, ne olacak bu insanların hali? Türkiye’yi OrtadoÄŸu bataklığına kim soktu?” diye konuÅŸtu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

"Bu ülkede yaÅŸayan sade bir vatandaÅŸ olarak ağırıma gidiyor. Onların gidiyor mu, hayır. YaÄŸmur yaÄŸdı diyorlar. Böyle ÅŸey olabilir mi? 3 milyon Suriyeli geldi. Dedim ki, "CHP iktidarında, sizlerin oylarıyla, bu milletin saÄŸduyusuyla göreceksiniz, hem terörü bitireceÄŸiz, hem Suriyeli kardeÅŸlerimizin tamamını Suriye’ye göndereceÄŸiz.

Bizim ülkemizin insanı değerlidir. Görüşü ne olursa olsun, herkesin işinin olması lazım. Her evde tencere kaynaması lazım. Memlekette huzuru nasıl sağlayacaksınız? Aç ve açıkta olan ülkede huzur, bereket olur mu?

Bir kişinin düşmanlığı üzerine dış politika kurulmaz ne olacak bu ülkenin hali. Şimdi Ortadoğu bataklığından çıkamayacaklar, çıkamazlar çünkü devleti yönetemiyorlar.

YAPMA DEDÄ°K

Åžu ülkenin geldiÄŸi hale bakın. 14 yılda Türkiye’nin her tarafında casuslar cirit atıyor. Nerede bomba patlayacağını büyükelçilerden öğreniyoruz. Elini vicdanına koysun vatandaÅŸlarım. Böyle bir memleket olur mu, böyle bir Türkiye olur mu? Ne olacak bunların hali?

Kime iÅŸ vereceksin? Kim getirdi bunları Türkiye’ye? Sana söyledik kardeÅŸim. Yapma dedik. Bir insana düşmanlık üzerine dış politika üretilmez. Suriye halkına niye düşmansın? Düne kadar geldiler.

BÄ°Z MUSTAFA KEMAL'Ä°N KÃœLTÃœRÃœNDEN GELÄ°YORUZ

Bodrum’da beraber tatil yaptılar, kucaklaÅŸtılar. KardeÅŸim Esad dedi, hoÅŸgeldin dedi. Biz Mustafa Kemal’in kültüründen geliyoruz. Yurtta barış olsun, dünyada barış olsun diyoruz. Åžimdi OrtadoÄŸu bataklığından çıkamayacaklar. Çıkamazlar da zaten. Çünkü devleti yönetemiyorlar. Åžu anda Türkiye Cumhuriyeti yönetilmiyor zaten. Kim yönetiyor, Allah aÅŸkına. Hükümet var mı bu ülkede, bakanlar var mı?

Her ÅŸeyi allak bullak ettiler. Dindar geçiniyorlar. Ya arkadaÅŸ, iÅŸi ehline vereceksin diyor inancımız. Ä°ÅŸi ehline mi verdiler, hayır. Kime verdiler, devletin en kritik noktalarına bizim cemaatten, onu getirdiler. Bizim tarikattan onu getirdiler. Bizim partiden, dayımın oÄŸlu onu getirdiler. Bir baktılar 15 Temmuz’da FETÖ darbe giriÅŸiminde bulundu. Onları MÄ°T’e, Genelkurmay’a, müsteÅŸarlıklara, genel müdürlüklere kim yerleÅŸtirdi. Sen yerleÅŸtirdin. Fatura kime, fatura vatandaÅŸa. Bank Asya’ya izin veriyorlar, para yatırana ceza kesiyorlar.

BAŞIMIZA BİR BELA DAHA AÇMAK İSTİYORLAR

Şimdi başımıza bir bela daha açmak istiyorlar. Anayasayı değiştireceğiz, rejimi değiştireceğiz diyorlar. Bal gibi rejim değişikliği. Dikta yöbnetimi getirmek istiyorsunuz. 1 kişi kalsak dahi mücadelemizi sürdüreceğiz.

Bununla mücadele etmek CHP'nin namus borcudur. Bu ülkeye dikta yönetimini getirmeyeceğiz. Onların gözünün içine baka baka söyledim. Ne darbe ne dikta yaşasın tam demokrasi.

Çoğunluğumuz var el kaldırıp indireceğiz. Senin çoğunluğun bizim haklılığımıza yetmez. Hiçbir siyasi ayrım yapmıyoruz. Mesele benim meselem değil mesele bu ülkenin 80 milyon vatandaşının meselesi. Bu ülke el kaldırıp indirerek mi kuruldu? Altın tabak içinde mi Cumhuriyet sunuldu? Şehitlerimizin kanı var.

KOCA OSMANLI DÄ°YORLAR

Koca Osmanlı diyorlar. Bir kilo ÅŸeker üretemeyen Osmanlı ile övünüyolar. O bir kilo ÅŸekeri 1926'da UÅŸak üretti. Koca Osmanlı bir tüfek üretemedi. O yüzden diyor ya ozan, delikli demir icat oldu mertlik bozuldu diye. Bir delikli demiri üretemeyen koca Osmanlı.. Osmanlı ile övünelim mi elbette övünelim ama tarihini bilmeyen geleceÄŸini ÅŸekillendiremez.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.