Sosyal Medya

Dünya

ABD Büyükelçisi Bass iddiaları cevapladı!

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov cinayetiyle ilgili "Suçlamaları reddediyoruz, saldırıyı kınıyoruz" dedi.



NTV’ye konuk olan ABD Büyükelçisi John Bass gündeme dair soruları cevapladı. 

Bass’in yaptığı açıklamalardan satır baÅŸları şöyle:

"Türkiye’de yaÅŸanan terör olaylarından rahatsızız. Terör örgütlerine çaÄŸrı, Silahları bırakın ÅŸiddet kullanmaktan vazgeçin. Türkiye Rusya arasındaki iliÅŸkilere yapılan bir saldırı olmasının yanından diplomasi mesleÄŸine de yapılmış bir saldırıdır. Suçlamaları reddediyoruz. Saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırının yapılmasın katkı saÄŸlayanların mümkün olduÄŸunca çabuk ÅŸekilde adalet önüne çıkarılmasının önemli olduÄŸunu düşünüyorum. ABD’nin bu saldırıda desteÄŸi olduÄŸuna yönelik delil yok. Bu iddiaları ÅŸiddetle reddediyoruz. SoruÅŸturmaya destek önerisinde bulunduk.

GÃœLEN'Ä°N Ä°ADESÄ°

Fetullah Gülen’in iadesi talebinin incelenmesi ilgili süreçte herhangi bir yavaÅŸlama yok. Hukuk sistemimizdeki farklılıklar nedeniyle dava hakkında çok fazla konuÅŸulmaması gerektiÄŸini düşünüyoruz. Biz dava hakkında ne kadar az konuÅŸuyorsak konuyu o kadar ciddiye alıyoruz demektir. (Trump, Gülen'i iade konusunda istekli görünüyor... Sizin düşünceniz nedir? sorusu üzerine) Bir sonraki yönetim için konuÅŸamam. ABD Türkiye’nin güçlü olmasını istiyor. Türkiye'nin bölünmesi karmaÅŸa içinde olması bizim menfaatimize deÄŸildir. Ben yeni yönetimde nasıl politika deÄŸiÅŸikliÄŸi görürsek görelim bu hususların Türkiye’ye yaklaşımın temeli olarak kalacağına eminim.

ABD’NÄ°N PYD-YPG’YE DESTEK Ä°DDÄ°ASI

YPG’yi destekliyoruz ama doÄŸrudan silah vermiyoruz. YPG’ye geliÅŸmiÅŸ ve ağır silahlar vermedik. Amaç, DEAÅž’ın saldırı kapasitesini azaltmak. Suriye’de sözde kantonların birleÅŸmesini desteklemedik ve desteklemeyeceÄŸiz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.