Sosyal Medya

Coğrafyamız

Irak hükümeti teröristleri maaşa bağladı

IKBY'ye bağlı memurların maaşlarını ödeyemeyen merkezi Irak yönetimi, İran destekli terör örgütü Haşdi Şabi milislerine maaş bağlanmasını karara bağladı.



Irak'ta 2017 Bütçe Kanunu oturuma katılan 280 milletvekilinin 187'sinin kabul oyuyla onaylandı. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) BaÅŸkanı Mesut Barzani'nin lideri olduÄŸu Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) tüm karşı çıkışlarına raÄŸmen onaylanan kanun tasarısında teröristlere maaÅŸ baÄŸlanması kararlaÅŸtırıldı.

KDP BOYKOT ETMÄ°ÅžTÄ°

AnlaÅŸmaya raÄŸmen 2 yıldır IKBY'ye baÄŸlı memurların maaÅŸlarını aksatan BaÄŸdat yönetimi, Ä°ran'a baÄŸlı terörist grup olan Hasdi Åžabi milislerine maaÅŸ baÄŸlayacak. Buna göre kamu çalışanlarının ve emeklilerin maaÅŸlarının yüzde 3,8'inin kesilerek bu kesintinin yüzde 60'ının HaÅŸdi Åžabi'ye verilmesi kanunda onaylandı. KDP, Irak bütçesinin karar tasarısında önerilen teklif Kürdistan bölgesinin önerilerini göz önünde bulundurmaması ve 100 bin PeÅŸmerge'ye 2017 bütçesinden maaÅŸ ödenmesi önerisinin yer almaması nedeniyle oturumları boykot etmiÅŸti.

PEÅžMERGE MAAÅž ALAMIYOR

Meclisteki KDP grubu adına konuÅŸan Hesro Goran, oturumu boykot ettiklerini ve bundan sonraki bütçe oturumuna katılmayacaklarını söylemiÅŸ, KDP Milletvekili Åžahevan Abdullah da, “Güvenlik ve Savunma Komitesi içerisinde peÅŸmergeye mali ayrıcalıklar ayrılması konusunda anlaÅŸmaya varıldı. Ordu ve HaÅŸdi Åžabi unsurları gibi en az 100 bin peÅŸmergenin aylık maaşını düzenli olarak Savunma Bakanlığı'ndan alması konusunda uzlaÅŸtık. Komite olarak meclis baÅŸkanlık divanı ve Maliye Komitesi'ne sunduk. Ancak bazı düzeltmeler yapılarak genel kurula sunulunca peÅŸmergeye ayrılan ayrıcalıkların çıkarıldığını gördük. Irak'ın dışında savaÅŸanlar maaÅŸ alırken, toprağımız için mücadele eden peÅŸmerge maaÅŸ alamıyor” açıklamasında bulunmuÅŸtu.

KAYNAKTAKVÄ°M

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.