Özel / Analiz Haber
2 Türk askerinin yakıldığı iddia edilen video sahte çıktı!
IŞİD'in internete yüklediği askerimizi infaz ettiği görüntüler yalan çıktı. IŞİD'in infaz görüntülerindeki kişinin ismi de Fethi Şahin. Ancak görüntülerdeki Fethi Şahin Antalya'lı ve IŞİD'e 3 yıl önce katılmış bir kişi.
Uluslar Arası Medya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Said Ercan şahsi Facebook hesabından yayınladığı mesaj da görüntülerin neden sahte olduğunu ortaya koydu.IŞİD'in bir süredir rehin tuttuğu Fethi Şahin ve Sefter Taş adlı iki askerimizi şehit ettiği iddiası geceyarısı sosyal medyaya düştü.
***
İnternet siteleri bu olayı gerçekmiş gibi vermeye başladı. İlk anda habercilik refleksi ile biz de bu olayı iddia olarak okurlarımıza duyurduk. Ancak daha sonra okurlarımızdan gelen bilgiler olayın çok farklı olduğunu ortaya koydu.
IŞİD'in infaz görüntülerindeki kişinin adı da Fethi Şahin. Ancak bu Fethi Şahin IŞİD'in elindeki askerlerimizden birisi değil. O görüntülere konu olan Fethi Şahin 3 yıl önce IŞİD'de katılmış Antalya'lı bir Türk vatandaşı. Askerliğini yaptıktan sonra ortadan kaybolan Fethi Şahin IŞİD'e katılmış. Ailesi de çocukları kayboldu zannedip kayıp ilanı bile vermiş.
IŞİD'in Türk askerini infaz görüntüsü olarak internete yüklediği videodaki kişi kaçırılan asker değil. Bu kişi. İsim aynı olunca hemen internetten infaz görüntüsünü izleyen arkadaşları aydınlık'ı arayarak infaz görüntülerindeki kişinin kaçırılan asker değil Antalya'lı Fethi Şahin olduğunu ve 3 yıl önce IŞİD'e katılan kişi olduğunu bize söyledi. Üstelik videodaki infaz görüntüsünün gerçek olup olmadığı da bir uzmanlık tartışması.
Biz de vatandaşlarımızın gösterdiği hassasiyeti göz önüne alarak bu bilgileri Fethi Şahin'in en yakın arkadaşları aracılığı ile teyit ederek okurlarımıza ulaştırıyoruz. İzlediğiniz görüntülerdeki kişi IŞİD'in elinde rehin bulunan askerimiz değil.
Bu askerimizden Suriye'de ağır tokat yiyen IŞİD'in Türk halkına karşı bir algı operasyonundan başka bir şey değil.
DAEŞ'in sahte videosu hakkında
uzman görüşü!
DAEŞ AYNI PROPAGANDAYI DAHA ÖNCEDE UYGULADI
Geçen yıl yayınlanan DAEŞ'in 'kafa kesme' propaganda videolarının sahte olduğu Londra merkezli Araştırmacı Gazetecilik Bürosu (TBIJ) tarafından da belgelenmişti.
İşte bundan iki ay önce yayınladığımız sahte propaganda videoları ile ilgili haberler!
(Haberlere ulaşmak için lütfen linki tıklayın)
TERÖR ÖRGÜTLERİNİ KIŞKIRTMAK İÇİN
VÄ°DEO HAZIRLAMIÅžLAR
Henüz yorum yapılmamış.