Sosyal Medya

Güncel

Avrasya Tüneli tutuldu mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve yabancı konukların da katılımıyla 20 Aralık’ta resmi açılışı yapılan Avrasya Tüneli’nden araç geçişleri dün sabah 00.70’da başladı.



 GeçiÅŸler 07.00’da KazlıçeÅŸme ve Göztepe’den eÅŸzamanlı olarak yapıldı. Tünelde, trafik her iki yönde kontrol amacıyla tek ÅŸeritten verildi. Entegrasyonlar saÄŸlandıktan sonra tüneldeki 2. ÅŸerit de önümüzdeki hafta açılacak. Ä°lk geçiÅŸi yapan sürücüler ise tüneli beÄŸendiklerini söyledi.

KONFORLU YOLUCUK

Bizim Avrasya Tüneli’nden yolculuÄŸumuz Anadolu-Avrupa arasında 8 dakika sürdü. Kozyatağı istikametinden KoÅŸuyolu’na girmemizle birlikte Avrasya Tüneli’ni gösteren tabelalarla karşılaÅŸtık. OGS ve HGS sisteminin bulunduÄŸu giÅŸeden 15 TL’lik ücreti HGS ile ödeyerek Avrasya Tüneli’ne  girdiÄŸimizde saatimiz 11.30’u gösteriyordu. BoÄŸaz’ın altındaki toplam uzunluÄŸu 5.4 kilometre olan Avrasya Tüneli’nde her 500 metrede bir duvara yazılmış olan Avrupa Yakası’na ne kadar yolumuzun kaldığını gösteren yazıların eÅŸliÄŸinde ilerledik. Yine Avrasya Tüneli’nde radyomuzu açtığımızda tüm kanalların hiçbir kesintiye uÄŸramadan çektiÄŸini duyduk. Her 1 dakikada da radyoya Avrasya Tüneli’nin özel kaydı girdi. Arıza durumunda aracımızı her 600 metrede bir bulunan bekleme noktasına çekmemiz gerektiÄŸi söylendi. BoÄŸaz’ın 106 metre altındaki Avrasya Tüneli’nde cep telefonumuzla  dışarıyı arayarak kesintisiz konuÅŸma yaptık. Tünelin bitimine 1.5 kilometre kala araçlarından cep telefonlarıyla tarihi anı kaydetmek isteyen sürücülerin yarattığı trafiÄŸe takılmamıza raÄŸmen, 5.4 kilometrelik tünelde 30 kilometre hız yaparak 8 dakika sonra 11.38’de  Cankurtaran’dan yer üstüne çıktık.  

YILBAÅžINA KADAR 15 TL

Kazlıçeşme-Göztepe hattında gerçekleştirilen Avrasya Tüneli iki kıta arasındaki yolculuğu ortalama 15 dakikaya indirecek. Tünelde maksimum hız saatte 70 kilometre olarak belirlenirken, geçiş ücretleri yılbaşına kadar otomobil için 15 minibüsler için ise 22.50 Türk Lirası olacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.