Sosyal Medya

Güncel

Bakan Işık: Şehit sayımız yükseldi

Meclis'te konuşma yapan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Fırat Kalkanı operasyonunda şehit sayısının 16'ya yükseldiğini açıkladı.



Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TBMM Genel Kurulu'nda Fırat Kalkanı Operasyonu'na iliÅŸkin Hükümet adına bilgilendirme yapmaya baÅŸladı. 24 AÄŸustos 2016'da baÅŸlayan ve 121. gününe giren Fırat Kalkanı Harekâtının safahatı hakkında, Meclis’i bilgilendirmek için söz aldı.
 
ÅžEHÄ°T SAYISI 16'YA YÃœKSELDÄ°
 
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın konuşmasından satır başları özetle şöyle: Suriye'nin El Bab kasabasına yönelik harekat sırasında DEAŞ'ın düzenlediği saldırıda şehit olan askerlerin sayısı 16'ya yükseldi.
 
2 BÄ°N KÄ°LOMETRE ALAN TEMÄ°ZLENDÄ°
 
Milli Savunma Bakanı Işık "Cerablus, Er Rai ve DEAÅž açısından büyük sembolik önem taşıyan Dabık’ın kurtarılmış olması mühimdir. Böylece, 2 bin kilometrekare civarında bir alan teröristlerden temizlenmiÅŸ, 225 meskun mahal özgürleÅŸtirilmiÅŸtir" dedi.
 
 

1005 DEAŞ, 299 PKK/PYD/YPG'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

Bugüne kadar 1005 DEAÅž teröristi etkisiz hale getirilmiÅŸtir. PKK/PYD/YPG'li 299 terörist etkisiz hale getirilmiÅŸtir. DEAÅž’a ait 4 tank, 29 havan, 41’i silahlı 97 araç, 621 bina ve 61 savunma mevzii, 28 komuta merkezi, 17 cephanelik imha edilmiÅŸtir. 2 bin kilometrekare civarında bir alan teröristlerden temizlenmiÅŸ, 225 meskun mahal özgürleÅŸtirilmiÅŸtir. 11 bombalı araç tesirsiz hale getirilmiÅŸtir. PKK/PYD/YPG’ye ait 14 bina, 4 savunma mevzii, 5 araç ve 1 Drone da imha edilmiÅŸtir."

ÅžEHÄ°T SAYISI 37

120 gün önce başlayan Fırat Kalkanı operasyonunda şehit olan askerlerimizin sayısı 37 oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.