Sosyal Medya

Güncel

MİT tırlarını durduran savcılara AYM'den ret

AYM, MİT tırlarını durduran ve meslekten ihraç edilen savcıların yaptığı bireysel başvuruyu, iddiaların açıkça dayanaktan yoksun olması nedeniyle kabul edilemez buldu.



Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, meslekten ihraç edilen eski AdanaCumhuriyet BaÅŸsavcısı Süleyman BaÄŸrıyanık, eski BaÅŸsavcıvekili Ahmet Karaca, eski savcılar Aziz Takçı ve Özcan ÅžiÅŸman 1 Ocak 2014'te Hatay Kırıkhan'da, 19 Ocak 2014'te Adana Ceyhan'da MÄ°T'e ait tırların durdurulması ve aranması talimatı verdi. 

Tırların MÄ°T'e ait olduÄŸunun belirtilmesine karşın iÅŸleme devam eden savcılar gözaltına alınarak tutuklandı. Savcılar ayrıca Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca, MÄ°T tarafından yasal olarak gerçekleÅŸtirilen, özünde devlet sırrı niteliÄŸinde olan faaliyeti, ifÅŸa etme kastı ile hareket eden planlı ve organize yapının parçası olmak suretiyle, mesleÄŸin ÅŸeref ve onurunu bozan eylemlerde bulundukları gerekçesiyle açığa alınıp, ihraç edildi. 

Ä°hraç edilen savcılar, Anayasa Mahkemesine bireysel baÅŸvuruda bulundu. AYM iddiaların açıkça dayanaktan yoksun olması nedeniyle baÅŸvuruyu kabul edilemez buldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.