Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suikastçi Altıntaş'ın telefonundan bakın neler çıktı!

Rus Büyükelçi Andrey Karlov’u katleden Mert Altıntaş’ın Fetullahçı Terör Örgütü'nün haberleşme programı ByLock’u yoğun şekilde kullanan kırmızı listedeki 10 kişiyle sık sık bağlantı kurduğu ortaya çıktı.



Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikastinde katil polis memuru Mevlüt Mert AltıntaÅŸ’ın FETÖ’nün sanal ini ByLock’u aktif kullanan kırmızı listedeki 10 örgüt üyesiyle irtibatlı olduÄŸu tespit edildi.

Ä°stihbarat kaynaklarından alınan bilgilere göre suikastçinin ByLock’ta kaydı yok. Bunun nedeni FETÖ’nün ‘kamikaze’ olarak kullanmayı planladığı hücrelerin örgütle doÄŸrudan iliÅŸki kurmasına izin verilmemesi olarak açıklanıyor. Bu da uyuyan hücreleri soruÅŸturmalar açısından görünmez hale getiriyor.

MİT GÖRÜŞMELERİN İÇERİĞİNİ ÇÖZMEYE BAŞLADI

Suikastten sonra Ankara Ã‡evik Kuvvvet’te görevli AltıntaÅŸ’la ilgili yapılan araÅŸtırmada katilin mezun olduÄŸu okuldaki devrelerinden çoÄŸunun FETÖ’cü olduÄŸu belirlendi. Saldırganın FETÖ evlerinde sohbetlere katıldığına iliÅŸkin tanık olarak ifade veren FETÖ’cülerin itiraflarına da ulaşıldı. AltıntaÅŸ’ın, ByLockçularla iliÅŸkisi de mercek altında. Programı yoÄŸun kullanan ‘kırmızı liste’deki FETÖ’cülerden 10’uyla baÄŸlantısına ulaşıldı. AltıntaÅŸ’ın ‘abi’si konumundaki 10 örgüt üyesinin ByLock’ta yaptığı görüşmelerin içeriÄŸi çözülmeye baÅŸlandı. Saldırganın hedefine kilitlenmiÅŸ ve oynayacağı radikal terörist rolüne hazırlanmış olduÄŸuna dikkat çeken istihbarat kaynakları “FETÖ’nün katili saldırı için ‘seçilmiÅŸ kiÅŸi’ telkiniyle hazırladığı anlaşılıyor. Silik bir insan olan katil, saldırıyla büyük biri olacağı hayaliyle hareket etmiÅŸ” deÄŸerlendirmesini yaptı.

VURULDUKTAN SONRA 1O DAKİKA ÇATIŞTI

Olayın yaÅŸandığı sergi salonunun kamera kayıtları inceleme altına alındı. Görüntülere göre olay şöyle oldu: Saldırgan Mevlüt Mert AltıntaÅŸ, 19.05’te Karlov’u vurduktan sonra, sol elini kaldırıp propaganda yaptı. Ardından salondaki fotoÄŸraflar tek tek söküp yere attı. 19.27’de asayiÅŸ ekipleri geldi. ‘Teslim ol’ çaÄŸrısına silahını doÄŸrultarak karşılık verip, siper aldı ve polislere ateÅŸ açtı. Bunun üzerine ekipler 19.32’de AltıntaÅŸ’ı ayağından vurdu, saldırgan 4 kez bacak ve ayağından yara aldı. AltıntaÅŸ yerden ateÅŸ ederken olay yerine özel harekatçılar geldi. Onların da ‘teslim ol’ çaÄŸrısına ateÅŸle karşılık veren AltıntaÅŸ, 10 dakika sonra saat 19.42’de boynundan vuruldu. Yere yığılan saldırganın başında toplanan polisler, bomba ihtimali üzerine geri kaçtı. Saat 19.49’da ise saÄŸlık ekipleri Karlov’a müdahale etmeye baÅŸladı. Öte yandan AltıntaÅŸ’ın cebinden 3 yedek ÅŸarjör ile 20-25 mermi (Toplam 75) ve 155 TL para çıktı. Saldırganın üzerindeki takım elbiseyi ise olaydan 3 gün önce aldığı öğrenildi.

BU NOT BULUNDU

Rus elçi Karlov’un katili Mevlüt AltıntaÅŸ’ın arkasında bir not bıraktığı tespit edildi. Notta “ABD ve Rusya’nın sonu yakındır. Artık kıyam vaktidir” yazdığı öğrenildi. Tamamen dikkatleri baÅŸka yöne çevirme amaçlı hazırlandığı deÄŸerlendirilen notta AltıntaÅŸ'ın Arap aksanı ile “Allahu Akbar” diye yazması çeliÅŸkili bulundu.

Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca Karlov’un katili Mevlüt Mert AltıntaÅŸ’ın, arkasında bir not bıraktığı tespit edildi. Tamamen dikkatleri baÅŸka yöne çevirme amaçlı hazırlandığı deÄŸerlendirilen notta, Aydın doÄŸumlu AltıntaÅŸ’ın Arap aksanı ile “Allahu Akbar” diye yazması çeliÅŸkili bulundu. Eylemin “Allah’ın kelamını yükseltmek” amaçlı yapıldığı vurgulanan notta, Ä°slam'a karşı açılan en vahÅŸi Haçlı savaşının yaÅŸandığından bahsedildi. Notta, “ABD ve Rusya’nın sonu yakındır. Artık kıyam vaktidir. Beldelerimizde güveni hissetmedikçe sizler beldelerinizde güvende olmayacaksınız” denildi.

Saldırganın kaldığı evde yapılan evde mizansen notla sınırlı olmadığı belirlendi. Arap asıllı bir yazarın kitabı ve not dışında ciddi bir bulguya rastlanılmadığı ileri sürüldü. Bulunan tek dini içerikli kitapla saldırganın radikalleşmesinin mümkün olmayacağı, bunun ancak saldırının arkasındaki güçleri gizlemek amaçlı kurgulanarak evde bulundurulduğu üzerinde duruluyor.

'SUİKASTÇI FETÖ ÜYESİ'

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’u silahlı saldırı sonucu öldüren saldırgana iliÅŸkin, “BaÄŸlantıların öncelikli olanı tamamıyla Feto Terör Örgütüne mensup olduÄŸudur yani bunu gizlememize filan gerek yok. YetiÅŸtiÄŸi yerden tut, iltisaklarına varıncaya kadar onlar bunu gösteriyor” dedi.

Star

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.