Sosyal Medya

Güncel

El Nusra Karlov suikasti iddialarına cevap verdi!

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'a düzenlenen suikastı, El Nusra'nın üstlendiği iddia ederek tüm dünyaya servis eden Sputnik, Fetih El Şam ve bu örgütün liderliğinde kurulan Fetih Ordusu'ndan yapılan yalanlamayı yayınladı.



Tüm dünyaya Rusya'nın Ankara büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik suikasti El Nusra'nın üstlendiğini duyuran Sputnik geri adım attı ve Fetih El Şam'ın suikasti gerçekleştirmedigini belirttiği haberini okuyucularıyla paylaştı.
 
Sputnik'in Mısır gazetesi El Yum El Seba'ya dayandırdığı haberinde Karlov'a düzenlenen suikastı, Fetih el Åžam öncülüğünde Ä°dlib'de kurulan Fetih Ordusu'nun (eski adıyla El Nusra) üstlendiÄŸini duyurmuÅŸtu. 
 
Haberde, Fetih Ordusu'nun suikastı üstlendiÄŸini açıkladığı sözde bildirinin görüntüsüne de yer verilmiÅŸti. 
 
SAHTE BİLDİRİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI
 
Ancak El Nusra'ya ait olduğu iddia edilen bildirinin sahte ve montaj bir bildiri olduğu kısa bir sürede anlaşılmıştı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan El Nusra sözcüsü de bildirinin kendilerine ait olmadığını açıklamıştı.
 
Sputnik El Nusra'nın suikasti yalanlandığı haberini  ÅŸu sekilde duyurdu:
 
"Fetih El Şam ve bu örgütün liderliğinde kurulan Fetih Ordusu'ndan yapılan açıklamada, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik suikastin terör örgütü tarafından gerçekleştirilmediği belirtildi.
 
Rusya merkezli RBK ajansının haberine göre, Büyükelçi Karlov’a düzenlenen suikasti internette paylaşılan bir mektup ile üstlendiÄŸi belirtilen Fetih el Åžam (eski adıyla El Nusra Cephesi) ve bu örgütün liderliÄŸinde Ä°dlib'de kurulan Fetih Ordusu, iddiaları reddetti. Suikastle baÄŸlantıları bulunduÄŸunu reddeden terör örgütleri, internetteki açıklamanın ‘sahte’ olduÄŸunu savundu.
 
Türkiyeli yetkililer, Büyükelçi Karlov’un pazartesi akÅŸamı Ankara’da gerçekleÅŸtirilen bir sergi açılışında yaptığı konuÅŸma sırasında polis memuru Mevlüt AltıntaÅŸ tarafından vurularak öldürülmesinin arkasında FETÖ olduÄŸunu birçok kez dile getirmiÅŸti. DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, ABD’li mevkidaşı John Kerry’ye ‘suikastin arkasında FETÖ bulunduÄŸunu hem Türkiye hem de Rusya’nın bildiÄŸini’ söylerken; CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan da “Suikastçi, FETÖ'ye mensup bunu gizlemeye gerek yok” ifadelerini kullanmıştı."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.