Sosyal Medya

Güncel

Suikastçinin kırmızı listedeki o kişi ile bağlantısı deşifre edildi!

Rus Büyükelçi Karlov’u katleden Mevlüt Mert Altıntaş’ın FET֒nün haberleşme programı ByLock’u yoğun şekilde kullanan kırmızı listedeki 10 kişiyle sık sık bağlantı kurduğu ortaya çıktı. MİT, görüşmelerin içeriğini çözmeye başladı.



Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikastinde katil polis memuru Mevlüt Mert AltıntaÅŸ’ın FETÖ’nün sanal ini ByLock’u aktif kullanan kırmızı listedeki 10 örgüt üyesiyle irtibatlı olduÄŸu tespit edildi. Karar’ın istihbarat kaynaklarından aldığı bilgilere göre suikastçinin ByLock’ta kaydı yok. Bunun nedeni FETÖ’nün ‘kamikaze’ olarak kullanmayı planladığı hücrelerin örgütle doÄŸrudan iliÅŸki kurmasına izin verilmemesi olarak açıklanıyor. Bu da uyuyan hücreleri soruÅŸturmalar açısından görünmez hale getiriyor.
 
Suikastten sonra Ankara Çevik Kuvvvet’te görevli AltıntaÅŸ’la ilgili yapılan araÅŸtırmada katilin mezun olduÄŸu okuldaki devrelerinden çoÄŸunun FETÖ’cü olduÄŸu belirlendi. Saldırganın ışıkevlerinde sohbetlere katıldığına iliÅŸkin tanık olarak ifade veren FETÖ’cülerin itiraflarına da ulaşıldı. AltıntaÅŸ’ın, ByLockçularla iliÅŸkisi de mercek altında. Programı yoÄŸun kullanan ‘kırmızı liste’deki FETÖ’cülerden 10’uyla baÄŸlantısına ulaşıldı. AltıntaÅŸ’ın ‘abi’si konumundaki 10 örgüt üyesinin ByLock’ta yaptığı görüşmelerin içeriÄŸi çözülmeye baÅŸlandı. Saldırganın hedefine kilitlenmiÅŸ ve oynayacağı radikal terörist rolüne hazırlanmış olduÄŸuna dikkat çeken istihbarat kaynakları “FETÖ’nün katili saldırı için ‘seçilmiÅŸ kiÅŸi’ telkiniyle hazırladığı anlaşılıyor. Silik bir insan olan katil saldırıyla büyük biri olacağı hayaliyle hareket etmiÅŸ” deÄŸerlendirmesini yaptı.  
 
Saldırganın Nusracı olma ihtimaliyle ilgili ise kaynaklar ÅŸu deÄŸerlendirmeyi yaptı: “Nusracı olsaydı orada mümkün olduÄŸu kadar çok insan öldürmesi gerekirdi. Ãœstelik içki servisi yapılan bir etkinlik hiç acımazlar.” FETÖ’nün sosyal medyadan Nusra örgütünü dile getirilmesinin hedef saptırmak amaçlı olduÄŸunu belirten kaynaklar, örgütün kaos için bundan sonra kullanacağı argümanın Nusra örgütü olduÄŸunun deÄŸerlendirildiÄŸini belirtti.
 
İNCELEME GEÇİRDİ, AÇIĞA ALINMADI
Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri Ankara Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Åžubesi’nde polis memuru olarak görevli saldırganın 4 Ekim 2016’da açığa alındığı, soruÅŸturma sonrası 14 Ekim’de görevine iade edildiÄŸi bilgilerini yalanladı. Katil Mevlüt Mert AltıntaÅŸ’ın 2.5 yıllık görevi süresince hakkında bir soruÅŸturma yapılmadığı ve açığa alınmadığı belirtildi. FETÖ’nün soruları çaldığının kesinleÅŸtiÄŸi 2012 yılı polis meslek yüksekokulu sınavını kazanan öğrencilerden olması nedeniyle bir inceleme geçirdiÄŸi bildirildi. Ancak kripto FETÖ’cü olması nedeniyle örgütle arasında somut bir baÄŸ bulunamayan AltıntaÅŸ, okulu bitirdi ve mezuniyetinden sonra göreve baÅŸladı.
 
ABD SUÄ°KASTLA Ä°LÄ°ÅžKÄ°LENDÄ°RÄ°LMEKTEN RAHATSIZ
ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Karlov suikastının ardından ülkesinin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen üzerinden cinayetle birlikte anılmasından rahatsız olduklarını söyledi. Kirby ‘DışiÅŸleri Bakanımız, Fethullah Gülen ABD’de yaşıyor diye, ABD’nin gizli ya da açıktan korkunç suikasta karıştığı veya destek verdiÄŸi yönünde Türkiye’de kullanılan söylemlerle ilgili kaygıları ÇavuÅŸoÄŸlu’na iletti” dedi. ABD’nin suikastla ilintilendirilmesini ‘komik ve saçma’ olarak nitelendiren Kirby “Bu söylemler kesinlikle yanlış, hiç bir temeli yok” diye konuÅŸtu.
 
VURULDUKTAN SONRA 1O DAKİKA ÇATIŞTI
Olayın yaÅŸandığı sergi salonunun kamera kayıtları inceleme altına alındı. Görüntülere göre olay şöyle oldu: Saldırgan Mevlüt Mert AltıntaÅŸ, 19.05’te Karlov’u vurduktan sonra, sol elini kaldırıp propaganda yaptı. Ardından salondaki fotoÄŸraflar tek tek söküp yere attı. 19.27’de asayiÅŸ ekipleri geldi. ‘Teslim ol’ çaÄŸrısına silahını doÄŸrultarak karşılık verip, siper aldı ve polislere ateÅŸ açtı. Bunun üzerine ekipler 19.32’de AltıntaÅŸ’ı ayağından vurdu, saldırgan 4 kez bacak ve ayağından yara aldı. AltıntaÅŸ yerden ateÅŸ ederken olay yerine özel harekatçılar geldi. Onların da ‘teslim ol’ çaÄŸrısına ateÅŸle karşılık veren AltıntaÅŸ, 10 dakika sonra saat 19.42’de boynundan vuruldu. Yere yığılan saldırganın başında toplanan polisler, bomba ihtimali üzerine geri kaçtı. Saat 19.49’da ise saÄŸlık ekipleri Karlov’a müdahale etmeye baÅŸladı. Öte yandan AltıntaÅŸ’ın cebinden 3 yedek ÅŸarjör ile 20-25 mermi (Toplam 75) ve 155 TL para çıktı. Saldırganın üzerindeki takım elbiseyi ise olaydan 3 gün önce aldığı öğrenildi.
 
KARLOV’A RUSYA KAHRAMANI ÃœNVANI
Kremlin, Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladmir Putin’in suikasta uÄŸrayan büyükelçi Andrey Karlov’a ‘Rusya Kahramanı’ ünvanı verdiÄŸini duyurdu. Ayrıca Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin’in bugün Karlov için Moskova’da düzenlenecek cenaze törenine katılacağını açıkladı. Peskov “Karlov için veda ve cenaze törenleri düzenlenecek olması nedeniyle Putin o gün büyük basın toplantısını düzenlememeye karar verdi” dedi.16-12/22/22krs8-anma1.jpg
 
Peskov, Mir televizyona verdiÄŸi röportajda ise Putin’in suikastı öğrendi anda verdiÄŸi tepkiyi anlattı. Kremlin Sözcüsü “YaÅŸananı bir terör olayı ve insan dramı olarak niteledi. Putin için duygusal bakımdan çok ağır bir haber oldu. Bu fiilen ülkeye saldırılmasıdır” diye konuÅŸtu, soruÅŸturma hakkında da “Arkasında kimin olduÄŸunu söylemek için çok erken” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.