Sosyal Medya

Güncel

ABD'nin eski Kara Kuvvetleri Komutanı: O bölgede artık Rusya lider

Emekli Orgeneral Odierno, Amerikan Fox News kanalına Berlin saldırısı ve Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un öldürülmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.



Obama yönetiminin bölgesel ve yerel güçleri bir araya getirip  koalisyonlar kurmak suretiyle dünyaya "arka planda liderlik yapma" stratejisini  eleÅŸtiren Odierno, terörizme karşı ABD'nin "proaktif liderlik yapma zamanının  geldiÄŸini" vurguladı.

Odierno şunları kaydetti:

"Biz, her nedense, ÅŸimdiki yönetim altında geriden liderlik yapmayı  seçtik. Åžimdi önden liderlik yapmanın, ulusları bir araya getirmede, kendi  politikalarımızda ve hükümetimizin kabiliyetlerini bir araya getirmede agresif  olma zamanıdır.”

Mevcut yönetimin terörle mücadele stratejisinin ABD’yi Orta DoÄŸu’da  pasifleÅŸtirdiÄŸini savunan Odierno, “Dürüst olmak gerekirse bölgede liderliÄŸi  Rusya’ya bıraktık.” dedi.

Odierno, ayrıca seçilmiÅŸ baÅŸkan Donald Trump’ın savunma bakanlığı için  seçtiÄŸi emekli Orgeneral James Mattis ve diÄŸer üst düzey yöneticilerin ABD’nin  Orta DoÄŸu politikasına daha proaktif bir boyut kazandıracağına inandığını ifade  etti.

Rus Büyükelçi Karlov'un Ankara’da silahlı saldırıda öldürülmesi ile  ilgili bir soruya cevap veren Odierno, saldırganın kimlerle baÄŸlantılı olduÄŸu ve  saldırıyı neden gerçekleÅŸtirdiÄŸinin soruÅŸturma sonucunda netleÅŸeceÄŸini kaydetti.  Odierno, bu saldırının bölgedeki karmaşıklığı tam olarak yansıtan farklı bir  saldırı olduÄŸunu ve tam da bu nedenle ABD’nin bölgedeki müttefikleriyle iyi bir  iÅŸbirliÄŸi içinde olması gerektiÄŸini vurguladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.