Sosyal Medya

Güncel

11 Eylül sendromu yeniden: Arapça konuştukları için uçaktan indirildiler!

Amerikan Delta Havayollarının, "Arapça konuştukları gerekçesiyle bazı yolcuların şikayeti üzerine" uçaktan indirdiği Adem Salih ve Slim Elbahir adlı iki yolcu, havayolu şirketine dava açmaya hazırlanıyor.



Amerikan Delta Havayollarının, "Arapça konuÅŸtukları gerekçesiyle bazı yolcuların ÅŸikayeti üzerine" uçaktan indirdiÄŸi Adem Salih ve Slim Elbahir adlı iki yolcu, havayolu ÅŸirketine dava açmaya hazırlanıyor.

ÇarÅŸamba gecesi Londra-New York uçuÅŸunun hemen öncesinde meydana gelen olayı cep telefonuyla kayda alan Salih, sosyal medyada söz konusu havayolu firmasına "boykot" Ã§aÄŸrısında bulundu ve dava açacağını belirtti.

Olayı sosyal medya hesaplarından paylaşan Salih'in video kaydında, görevliler tarafından uçaktan indirilmeden hemen önceki sözleri yer alıyor. Annesiyle yaptığı Arapça telefon görüşmesinin ardından bazı beyaz yolcuların kendisini şikayet ettiğini savunan Salih, "Farklı bir dil kullandığımız için bizi uçaktan atıyorlar. 2016 yılındayız. Gözlerime inanamıyorum. Bu ırkçılık." ifadelerini kullanıyor.

Salih, uçaktan atılmasına iliÅŸkin Amerikan CBS kanalına yaptığı açıklamada, annesiyle uçakta Arapça konuÅŸurken yolculardan birisinin kendisini "Ä°ngilizce konuÅŸ" diye uyardığını anlattı. Salih, "Ben de kadına istediÄŸim dilde konuÅŸabileceÄŸim ÅŸeklinde karşılık verince, uyarıda bulunan kadının kocası bana bağırmaya baÅŸladı." ifadelerini kullandı.

Söz konusu videonun Twitter'da hızla yayılması üzerine birçok kişinin olayı kınadıkları ve firmayı boykot edebilecekleri yönünde paylaşımlarda bulundukları görüldü.

Aynı zamanda Youtube'daki videoları milyonlarca kiÅŸi tarafından takip edilen Salih'in Twitter'daki paylaşımı birkaç saat içinde yaklaşık 400 bine yakın kiÅŸi tarafından paylaşıldı.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Delta Havayollarının açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Ä°ki yolcu, 20'den fazla yolcunun rahatsızlıklarını dile getirmesi sonucu bu uçuÅŸtan indirilmiÅŸ ve sonraki uçuÅŸa aktarılmıştır. Olayın nasıl meydana geldiÄŸini anlamak için kapsamlı bir araÅŸtırma baÅŸlattık. Ayrımcılık iddialarını oldukça ciddiye alıyoruz. Bizim kültürümüz diÄŸerlerine saygılı davranmayı gerektirir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.