Sosyal Medya

Özel / Analiz Haber

Nureddin Yıldız, Cübbeli Ahmet Hoca ve İhsan Şenocak sohbetlerini neden iptal etti?

Camiamızın tanınmış hocaefendilerinden Nureddin Yıldız, Cübbeli Ahmet Hoca ve İhsan Şenocak tarafından pazar ve perşembe günleri yapılan sohbetlerin iptal edildiği duyuruldu. Peki bu iptallerin arkasında ne var?



Nureddin YıldızCübbeli Ahmet Hoca ve Ä°hsan Åženocak tarafından pazar ve perÅŸembe günleri yapılan dini sohbetlerin iptal edildiÄŸi duyuruldu. Sohbetlerin iptaline iliÅŸkin açıklamaların aynı anda gelmesi dikkat çekerken, kararın gerekçesine iliÅŸkin henüz net bir açıklama yapılmadı. 
 
Kamuoyunun Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanıdığı Ahmet Mahmut Ãœnlü, Hüküm Dergisi'nin genel yayın yönetmenliÄŸini yapan Ä°FAM Kurucusu Dr. Ä°hsan Åženocak ve Sosyal Doku Vakfı kurucusu Nureddin Yıldız Hocaefendi sohbetlerine ara verdiklerini açıkladı. ​Yıldız, Cübbeli Ahmet Hoca ve Åženocak tarafından yapılan açıklamalarda sohbetlerin iptal edilme gerekçeleri belirtilmedi. 

YILDIZ: 'Ä°NTERNET ÃœZERÄ°NDEN YAYINLANACAK'
 

Nureddin Yıldız ile ilgili olarak ise hem Sosyal Doku Vakfı'nın Twitter adresinden paylaşım yapıldı hem de Nureddin Yıldız kendisi açıklama yaptı. Yıldız Twitter hesabından, "Pazar sohbetlerimize bir süre ara verilmiÅŸtir. 1 ocak 2017 tarihi itibariyle sadece internet üzerinden yayınlanmaya devam edilecektir" dedi. Sosyal Doku Vakfı'nın hesabından ise "Kıymetli dost ve gönüldaÅŸlarımız. @nurettinyildiz hocamızın yapmakta olduÄŸu Pazar sohbetlerine bir süre ara verilmiÅŸtir" denildi.

 

CÃœBBELÄ° AHMET HOCA: SADECE EVDEN DEVAM EDÄ°LECEK
 
Cübbeli Ahmet Hoca ise sohbetleri durdurduÄŸunu facebook ve twitter hesabından bir video paylaÅŸarak duyurdu. Ãœnlü, "Türkiye'de bir mezhep çatışması oluÅŸturulmaya çalışıldığı" uyarısında bulunarak durumu "Emniyet güçlerimizi zor duruma sokmayalım" diyerek aktardı. Bursa'da düzenlenecek sohbetini de iptal ettiÄŸini anlatan Cübbeli Ahmet, sohbetlerine sadece evde devam edeceÄŸini duyurdu.

Ahmet Mahmut Ãœnlü yayınladığı bir videoda, ‘dış güçlerin Türkiye üzerine oyun oynadığını’ belirtiterek, toplu sohbetlere ara verildiÄŸini söyledi. Ãœnlü, ÅŸu açıklamada bulundu:

“Tahriklere, provokasyonlara aldırmamak lazım diye ben sizi uyardım geçen ki konuÅŸmamda. Tabi bazı zuhuratlar var. Bazı haberler, istiÅŸareler de oluyor. Bir zaman ben size mescide geleceÄŸim diyene kadar sohbeti tefsirhanesinden yapalım. Yarın perÅŸembe sohbetini ben hanemden yapayım. Siz de camide olduÄŸunuz gibi oturun. Ben canım üzerinden endiÅŸeli deÄŸilim hiçbir zaman. Ama cemaat geliyor. Ä°nsanlar geliÅŸte gidiÅŸte sorun yaÅŸamasın. Ben insanları mesuliyetine girmek istemem. Åžimdi bir de bizim cemaat kalabalık oluyor. Güvenlik temin etmeleri falan zordur. Emniyet güçlerine yardımcı olalım. Yarın ki perÅŸembeyi de ben size haber edene kadar mescitten yapalım.

 

 

 

ÅžENOCAK: SOHBETLER DURDURULMUÅžTUR

Ä°hsan Åženocak sohbetleri durdurduÄŸunu Twitter hesabından, "Her pazar Fatih Camii'nde baÅŸlamış olduÄŸumuz sohbetler durdurulmuÅŸtur. Bundan sonra yapılmayacaktır. KardeÅŸlerimize duyurulur" ifadelerini paylaÅŸtı. 

 

SALDIRI Ä°STÄ°HBARATI MI VAR?

Sosyal medyada konuya ilişkin yapılan yorumlar 'Saldırı uyarısı mı var?' sorusunu akıllara geldi.

Canı üzerinde endişeli olmadığını söyleyen Cübbeli Ahmet Hoca, "Cemaat geliyor, vebaline girmek istemem" derken, özellikle El Bab'ta DAEŞ ile çatışmanın yaşandığı bir dönemde sohbetlere ara verilmesi ve tedbir alınması dikkat çekti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.