Sosyal Medya

Güncel

CHP oy alamadığı üyelerini ihraç etti

CHP, oy kullandığı sandıktan CHP'ye oy çıkmayan 3 bin 631 kişiyi üyelikten çıkardı



CHP'nin, 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde üyesi bulunduğu halde hiç oy alamadığı sandıklarla ilgili çalışması sona erdi. Çalışma kapsamında, 3 bin 631 kişinin üyeliği sonlandırıldı.

Genel BaÅŸkan Kemal KılıçdaroÄŸlu baÅŸkanlığındaki Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, listelerde bulunmalarına raÄŸmen, seçmen oldukları sandıklarda CHP'ye oy vermedikleri tespit edilen 3 bin 896 üyenin durumu da ele alındı. 

Çalışma kapsamında, 3 bin 631 üyenin partiyle iliÅŸiÄŸi kesildi. Genel merkeze, seçimde oy verememe gerekçelerini ileten 265 kiÅŸi hakkında ise herhangi bir iÅŸlem yapılmadı.

CHP'ye oy vermeyen üyelerin, DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu bölgelerinde yoÄŸunlukta olması dikkat çekiyor. Bu iller arasında Adıyaman, Diyarbakır, AÄŸrı, Kars, Mardin, Sivas, Siirt, Şırnak, Gümüşhane, Van ve Hakkari de bulunuyor.

Toplantıda, ayrıca Türkiye'nin dış politikası, anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi, artan terör olayları, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi ve ekonomide yaÅŸanan geliÅŸmeler de ele alındı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.